A pincészet borbemutatása
30%-ban acéltartályban érlelődött, 70%-ban fahordókban, amelyek másod- és harmadtöltésűek voltak. Az acéltartályos tartásnak köszönhetően megmaradtak a fajtára annyira jellemző rózsa és gyümölcsillatok, a fahordó az érlelési aromákat adta a borhoz. Száraz, de az alacsony tannin és savtartalmának, illetve parfümösségének köszönhetően az édesborkedvelők is szeretik.
Érlelési információk30%-a acéltartályban érett, míg 70%-a 12 hónapot töltött 600 és 1550 literes másod- és hamadtöltésű tölgyfahordóban. |
Pinceidő7-9 év |
Hol vásárolható meg
Eger Szépasszony-völgy, 19-es pince
Hagymási Pincészet bemutatása
Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat