A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Merilyn

Hagymási Pincészet Egri Merilyn 2007

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva kitágul az orrcimpa, hiszen a borból felszálló játékos aromák nem mondhatóak megszokottnak. Az ánizs, a borsmenta, az eukaliptusz ilyen fokú töménysége semmiképp sem átlagos. A kortyot lenyelve érezzük a korábban tapasztalt illatjegyeket, amelyhez egy szelíd, kerek szerkezet társul. A lekerekedett savak és tannin összemosódik a közepes testtel, utóízben pedig a szőlőfajta aromáit követően a hordós érlelésből származó füstös íz marad a nyelven. Készítsünk hozzá enyhén pirított zöldségekkel és pármai sonkával gazdagított tésztát vagy egy sűrű meleg, zöldfűszerekkel ízesített paradicsomlevest.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-02-02

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  2300
 • Ár

  2900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100 % menoire

A pincészet borbemutatása

30%-ban acéltartályban érlelődött, 70%-ban fahordókban, amelyek másod- és harmadtöltésűek voltak. Az acéltartályos tartásnak köszönhetően megmaradtak a fajtára annyira jellemző rózsa és gyümölcsillatok, a fahordó az érlelési aromákat adta a borhoz. Száraz, de az alacsony tannin és savtartalmának, illetve parfümösségének köszönhetően az édesborkedvelők is szeretik.

Érlelési információk

30%-a acéltartályban érett, míg 70%-a 12 hónapot töltött 600 és 1550 literes másod- és hamadtöltésű tölgyfahordóban.

Pinceidő

7-9 év

Hol vásárolható meg

Eger Szépasszony-völgy, 19-es pince

Hagymási Pincészet bemutatása

Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!