A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egyből kettő

Anonym Pince Egyből kettő 2011

Véleményünk szerint

Az édes tónusba hajló parfümös, gyümölcsös illatvilág intenzíven árad a pohárból. A kortyot az élénk savérzet határozza meg, nem is nagyon enged mást szóhoz jutni, egyúttal citrosos, zöld almás, füves ízasszociációkat ébreszt a kóstolóban. Kirobbanóan friss, karcsú bor, amely fogyasztásának megvannak az alkalmai. Ideális például a nyári szezon tikkasztó délutánjaira, de az sem baj, ha aperitifnek marad belőle a vacsorához.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-03-27

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Etyek-Buda
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    4184
  • Ár

    1700 Ft
  • Fajtaösszetétel

    60% zenit
    40% szürkebarát

A pincészet borbemutatása

Tiszta, halvány zöldessárga színű, kevés szénsavval. Tiszta, kifejezett intenzitású illattal rendelkező, fiatal bor, illatában egy virágos- és gyümölcsöskert bújik meg, sok-sok fehér húsú gyümölccsel és trópusi jegyekkel, mangóval és banánnal, virágos felhanggal. Száraz, közepesnél kissé élénkebb "etyeki" savakkal, közepes testtel és alkohollal, nagyon krémes struktúrával, kifejezett ízintenzitással. Ízében jól mutatnak a citrusok, nagyon sok grépfrút és lime, amely ízvilág szép hosszan megmarad. A névválasztás találó: szeptemberben született ikreinkről kapta a nevét. Friss, fiatalos, lendületes bort alkot a zenit és a szürkebarát házasítása.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Pinceidő

1,5-2 év

Hol vásárolható meg

Bor és Más Kft, IFDT, Wekerlei Bortár, Bor és a Társa - Mom és Allée, Aranyszarvas Étterem, Bock Bisztró, Borday Borbár, Karaffa Borszaküzlet, Wekerlei Bortár, Sarki Fűszeres, Sunny lounge Étterem

Anonym Pince bemutatása

Újak vagyunk Etyeken, frissek, ahogy a boraink is. Jó párosításnak tűnik, megmutatni azt, amit ez a vidék tud: vibráló gyümölcsösséget, zamatot és amit a család apraja-nagyja hozzátesz: fiatalosságot, nyüzsgést, pezsgést. Etyekre a bor hozott minket. Ismerősök és barátok sora támogatott és segített, hogy megvalósíthassuk elképzeléseinket. Először 2006-ban fehér pinot-t és chardonnayt készítettünk pezsgő alapnak, ami családi és baráti körben nagy sikert aratott. Ez lendített bennünket tovább, és lassanként azon találtuk magunkat, hogy 2ha saját szőlőültetvényről szüretelünk.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!