A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Pinot Noir

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Pinot Noir 2007

Véleményünk szerint

A borból áradó gyümölcsillatok olyan melegséget árasztanak, mint egy takaró. Kóstoláskor már inkább úgy tűnik, a bor a tűz és víz találkozását szimbolizálja, ahogy a savak és a meggyes aromák táncra perdülnek a bor alkoholtartalmával és földes jegyeivel. Kétségkívül ihletadó bor, gondolatokra, érzésekre sarkall. Készítsünk hozzá keleti bárányragut, egzotikus fűszerekkel, zöldségekkel, és hallgassunk hasonló beütéssel bíró jazz zenét!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-08-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  16000
 • Ár

  3530 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

2007-es évjáratú borunk immár a negyedik alkalommal készült. Az alapanyagul szolgáló ültetvények legfiatalabbjai is termőre fordultak s termőegyensúlyba kerültek. A szőlőtőkék gyökérzetének mélyrehatolásával három dűlőnk (Széldomb-Tavaszó-Babszökő) lassan-lassan lehetőséget kap arra, hogy karakterüket kifejezésre juttathassák az alapborokban is. Az ezt követő házasítás ettől válik teljessé, színesebbé és izgalmasabbá. A legújabb évjáratot megjelenésében érett bíbor szín jellemzi, sokrétű illatában pedig a pirosgyümölcsök a cseresznyével kezdődnek és meggyen át fordulnak az éréssel a finom bőr irányába. Kóstoláskor megjelenik az ízben a fajta minden szépsége! Az évjárat adta szép fajtajelleges savak kiválóan szolgálják a gyümölcskomponensek szilárd alapját. Pirosbogyós gyümölcsízei komplex fűszervilággal társulnak, finom tanninjai ötvöződnek az elegáns hordóhasználattal. Összhatásában a meszes talajkarakter által biztosított sima, krémes testtel találkozunk. A bor ízlelésével mindezen alkotók mélyülnek majd tovább s alkotnak gazdag, tipikus, mégis jellemzően pannonhalmi formát.

Érlelési információk

Kisfahordós érlelést kapott.

Hol vásárolható meg

Pannonhalmán a Főapátság és a Pincészet ajándékboltjaiban, valamint országszerte a Budapest Bortársaság által ellátott borszaküzletekben és éttermekben

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!