A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pinot Noir Válogatás

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Pinot Noir Válogatás 2005

Véleményünk szerint

A pohárból meleg tónusú, érett, vaníliával megszórt gyümölcsillat száll fel, amelybe kevés avar és dohány vegyül. Kóstoláskor fűszeres aromákkal egészül ki az ízkép. A fajtára jellemző eleganciát e bor esetében egy villányi tömörség és meghatározó gyümölcsösség egészíti ki. A tüzes alkoholtartalmat és a fajtastandardoknál nagyobb testet a határozott savak és zamatos aromák tartják meg. A poharunkban levő bor könnyen érthetővé és szerethetővé teszi a szőlőfajtát. Készítsünk hozzá kacsamellet shii-take gombával, vagy maradva a szárnyasnál, tálaljuk azt pekingi módra hoisin szósszal!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-12-08

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Rubinvörös színű, gyümölcsös illatú, testes bor, finom, de gazdag tannintartalommal és pikáns savakkal. Zamatában telt, fűszerese és hosszú, kellemes utóízű.

Érlelési információk

Közepesen égetett 5 hektoliteres új fahordóban érlelt.

Hol vásárolható meg

Pincészetnél, Corvinum, In Vino Veritas

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!