A pincészet borbemutatása
2011 volt az első évjárat, hogy a családi területeken a szőlőben is teljesen szabad kezet kaptunk. Első döntésünk volt a terhelés lefelezése, amit az Orbán-dűlőben található sauvignon blanc meg is hálált. A teljes, 0,8 ha-os területről 16 q szőlőt szüreteltünk, kézi szürettel, 10 kg-os ládákba. A tőkénkénti 1-1,5 kg-os termés teljesen egészséges, érett állapotban, 20-21-es mustfokkal szüreteltük. A feldolgozást követően a cefrét egész éjszakán át áztattuk, majd préseltük. A kipréselt mustot ülepítettük, és az ülepített mustot leszínelve fajélesztős beoltást követően kóracél tartályban erjesztettük 14-15 Celsius-fokon. Az erjedés szabályozott hőmérsékleten, lassan és folyamatosan ment végbe. Erjedést követően a sauvignon blanc-t 2,5-3 hónapon keresztül finomseprő felkeverésével érleltük tartályban. A 2011-es Frazírt derítés és szűrés után palackoztuk. "Nagyon világos, már-már vízfehér szín. Intenzív illatában egyértelműen uralkodik a fajtajelleg: pure zöld paprika! Ehhez szájban még vegetális és citromfűre emlékeztető jegyek társulnak, közepes aromaintenzitással, élénk savakkal és közepes testtel, az alkohol nem tolakodó. Szép hosszú íve és lecsengése olyan, mint egy jó vendég: erőteljesen berobban, utána szépen ott marad, majd csendben meghúzódik, és elegánsan távozik." Kiss Edina, borszakértő
Érlelési információkTartályos feldolgozás. |
Pinceidő3 év |
Hol vásárolható meg
Bor és Más
Anonym Pince bemutatása
Újak vagyunk Etyeken, frissek, ahogy a boraink is. Jó párosításnak tűnik, megmutatni azt, amit ez a vidék tud: vibráló gyümölcsösséget, zamatot és amit a család apraja-nagyja hozzátesz: fiatalosságot, nyüzsgést, pezsgést. Etyekre a bor hozott minket. Ismerősök és barátok sora támogatott és segített, hogy megvalósíthassuk elképzeléseinket. Először 2006-ban fehér pinot-t és chardonnayt készítettünk pezsgő alapnak, ami családi és baráti körben nagy sikert aratott. Ez lendített bennünket tovább, és lassanként azon találtuk magunkat, hogy 2ha saját szőlőültetvényről szüretelünk.