A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Frazír

Anonym Pince Frazír 2011

Véleményünk szerint

A bor közepesnél intenzívebb illatában elsősorban fehér borsra, zöldpaprikára, cassis levelére emlékeztető jegyeket érzünk. A korty ugyanezen a főleg vegetális, fűszeres, citrusos asszociációkon nyugvó úton követi az illatot. A közepesnél élénkebb savérzet fokozza az ízintenzitást, e két elem válik uralkodóvá a kortyban, a közepes test és alkohol az alapokat biztosítja. Ideális egy tartalmas saláta mellé. Már kóstoltuk 2012. augusztus 15-én: A bor illatát elsőre nem az intenzitás, inkább a tartalom jellemzi. A közepes erősségű illatban markáns csalánosság, fehér bors és zöld fűszerek jelennek meg. Ahogy azonban levegőt kap a bor, egyre több bátorságot nyer. Egy közepesnél teltebb testet díszítenek az illatnak megfelelő, vegetális, lime-os ízek. A savak beleillenek ebbe a jól integrált kompozícióba. Súlya, kereksége a lecsengésében érezhető igazán. Kiváló bor a hazai élmezőnyből.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-03-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  12.9 %
 • Palackmennyiség

  1232
 • Ár

  1950 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

A pincészet borbemutatása

2011 volt az első évjárat, hogy a családi területeken a szőlőben is teljesen szabad kezet kaptunk. Első döntésünk volt a terhelés lefelezése, amit az Orbán-dűlőben található sauvignon blanc meg is hálált. A teljes, 0,8 ha-os területről 16 q szőlőt szüreteltünk, kézi szürettel, 10 kg-os ládákba. A tőkénkénti 1-1,5 kg-os termés teljesen egészséges, érett állapotban, 20-21-es mustfokkal szüreteltük. A feldolgozást követően a cefrét egész éjszakán át áztattuk, majd préseltük. A kipréselt mustot ülepítettük, és az ülepített mustot leszínelve fajélesztős beoltást követően kóracél tartályban erjesztettük 14-15 Celsius-fokon. Az erjedés szabályozott hőmérsékleten, lassan és folyamatosan ment végbe. Erjedést követően a sauvignon blanc-t 2,5-3 hónapon keresztül finomseprő felkeverésével érleltük tartályban. A 2011-es Frazírt derítés és szűrés után palackoztuk. "Nagyon világos, már-már vízfehér szín. Intenzív illatában egyértelműen uralkodik a fajtajelleg: pure zöld paprika! Ehhez szájban még vegetális és citromfűre emlékeztető jegyek társulnak, közepes aromaintenzitással, élénk savakkal és közepes testtel, az alkohol nem tolakodó. Szép hosszú íve és lecsengése olyan, mint egy jó vendég: erőteljesen berobban, utána szépen ott marad, majd csendben meghúzódik, és elegánsan távozik." Kiss Edina, borszakértő

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Bor és Más

Anonym Pince bemutatása

Újak vagyunk Etyeken, frissek, ahogy a boraink is. Jó párosításnak tűnik, megmutatni azt, amit ez a vidék tud: vibráló gyümölcsösséget, zamatot és amit a család apraja-nagyja hozzátesz: fiatalosságot, nyüzsgést, pezsgést. Etyekre a bor hozott minket. Ismerősök és barátok sora támogatott és segített, hogy megvalósíthassuk elképzeléseinket. Először 2006-ban fehér pinot-t és chardonnayt készítettünk pezsgő alapnak, ami családi és baráti körben nagy sikert aratott. Ez lendített bennünket tovább, és lassanként azon találtuk magunkat, hogy 2ha saját szőlőültetvényről szüretelünk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!