A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Sauvignon Blanc

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Sauvignon Blanc 2007

Véleményünk szerint

A halványsárga színű borban zöldes fények tükröződnek. Visszafogott illata vágott fűre és sárga húsú gyümölcsökre emlékeztet. Ízben élénkebben érezhetőek a fajtára jellemző aromák. Könnyed, lekerekedett savgerinccel rendelkező, egyszerű, üde bor. Csirkével vagy tonhallal gazdagított cézár salátához, klasszikus tésztasalátához vagy spenótos pitéhez ajánljuk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-01-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  11000
 • Ár

  1980 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A 2007-es évjárat több próbatétel elé állította a fajtával foglalkozó szőlészeket. Először a nyár derekán érkező forró periódus adott feladatot, hogy megőrizhetők maradjanak a fajta ropogós jegyei. Később aztán a korán érkezett tetemes csapadékmennyiség jelentett kihívást a fajtakaraktert hordozó szőlőhéj épségének megőrzését illetően. Mindezek ellenére a gyors és okszerű technológia alkalmazásának köszönhetően sikerült egy tipikus tiszta, zamatos, friss fehérbort erjeszteni. A sauvignon blanc-t jellemző illatjegyek közül elsősorban a széna, egres, zöldalma jelennek meg. Beköszönő ízében visszatér a zöldalma élénksége, amit az egres ”fanyarsága” hangsúlyoz. Mindezek végül a bodzavirág ízképletétől édesednek. Egy könnyű nyári fehérbort kapunk, amely szerepelhet forró napok frissítőjeként vagy kiegészítheti spárgával, zöldségkörettel készült étkeinket, de bátran ajánlhatjuk csak önmagáért a borért is!

Érlelési információk

Reduktív módon készült.

Hol vásárolható meg

Pannonhalmán a Főapátság és a Pincészet ajándékboltjaiban valamint országszerte a Budapest Bortársaság Kft. (www.bortarsasag.hu) által ellátott borszaküzletekben és éttermekben

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!