A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Aszú 6 Puttonyos Padihegy

Árvay János Családi Pincészete Tokaji Aszú 6 Puttonyos Padihegy 2008

Véleményünk szerint

A birsalmasajtos, mazsolás jegyek elsősége mellett kókuszt, vajat, édesköményt és diót érzünk megjelenni a bor sűrű illatában. A korty aromatikája megfelel az illatnak, a gyümölcsös, botritiszes ízek mellett bársonyos textúrát hoz létre a bor édessége és a jelentős, mégis inkább háttérbe húzódó savszerkezete. Néhány korty után, amikor már hozzászokik a nyelvünk a magas maradékcukor-tartalomhoz, több figyelmet kap a sav és a mineralitás. A hordós aromák karaktere csak fokozza a krémes érzetet, olyan, mintha vastag pokrócba bújna az ember.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-10-17

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  8.5 %
 • Palackmennyiség

  360
 • Ár

  11 000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  80% furmint
  20% hárslevelű

Árvay János Családi Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Középarany szín. Illatában sárgabarack, füstösség, aszalt gyümölcsök, szegfűszeg, kókusz, sajtosság, puncs, mazsola, narancshéj, rózsa, babér, mandula, fehér csoki. Ízében olajosság, naspolya, datolya, puncs, olajos magvak, mézédes sárgadinnye. Nagyon hosszú lecsengés fehér őszibarackkal és barackhéjjal. Mivel párosítsuk? Önállóan, desszertként is megállja a helyét, de kipróbálhatjuk libamájjal vagy aszalt sárgabarackos süteménnyel. De egy jó szivar megfelelő partnere is lehet.

Érlelési információk

A bor három évet töltött, használt, 225 literes, magyar tölgyfa hordóban.

Pinceidő

15-20 év

Hol vásárolható meg

Árvay webshop

Árvay János Családi Pincészete bemutatása

Árvay János 2008. végén tért vissza családjával Rátkára, szülőfalujába, hogy minél inkább megismerhesse a környékbeli dűlőkről (Istenhegy, Padihegy, Középhegy, Meggyes) származó borok arcát, tulajdonságait. Jelenleg 22 hektárnyi termőterülettel rendelkeznek, és a 2009-es évjáratból származó borokkal jelennek meg újra a piacon - megújult címkével és arculattal.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!