A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Padihegy Furmint

Árvay János Családi Pincészete Tokaji Padihegy Furmint 2009

Véleményünk szerint

A minerális illatjegyekhez olajos magvak, vanília és érett, sárga húsú gyümölcsök csatlakoznak a bor közepes intenzitású illatában. A kortyban kevésbé vonják el más ízek a figyelmünket az ásványosságról, itt markánsan sósnak hat a bor. E vezető aromajegy és a savak játékáról szól számunkra elsősorban a kóstolás, a dúsabb gyümölcsaromákat, a testet és az alkoholtartalmat inkább a korty második felében és a lecsengésben érezzük. A szerkezet kiegyensúlyozott és elegáns.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-11-30

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  2280
 • Ár

  6400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Árvay János Családi Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Közép zöldes-citrom színű. Illatában érett vilmoskörte, őszibarack, kukorica, grillázs, vanília, citromfű, kevés füst és ásványosság jelenik meg. Ízében telt, a gyümölcsösség (őszibarack, körte) kiegészül az olajos magvakkal és sóssággal. Hosszú lecsengéssel búcsúzik. Nagy potenciállal rendelkező bor, amit érdemes időről időre újra kóstolni, mert még sokáig fejlődik majd a palackban, így várhatóan más és más arcát mutatja majd. Október elején szüretelt, egész fürtösen préselt, hordóban erjesztett., finom seprőn tartott. 2011. március 17-én palackozott. A Padihegy Rátkához tartozó dűlő, az Istenhegy szomszédságában található, talajuk és kőzetük megegyezik. Sokáig úgy gondoltuk, hogy a "kistestvére" az Istenhegyről származó "Pecsár" furmintunknak, de még az is lehet hogy a közeljövőben túlugorja... Ajánljuk grillezett kacsamájhoz és libamájhoz.

Érlelési információk

16 hónap (500 literes magyar új hordó, és 225 literes magyar használt hordó) tölgyfa hordós és 8 hónap palackos érlelés.

Pinceidő

Már most fogyasztható.

Hol vásárolható meg

Árvay Webáruház, In Vino Veritas, Alabárdos Étterem

Árvay János Családi Pincészete bemutatása

Árvay János 2008. végén tért vissza családjával Rátkára, szülőfalujába, hogy minél inkább megismerhesse a környékbeli dűlőkről (Istenhegy, Padihegy, Középhegy, Meggyes) származó borok arcát, tulajdonságait. Jelenleg 22 hektárnyi termőterülettel rendelkeznek, és a 2009-es évjáratból származó borokkal jelennek meg újra a piacon - megújult címkével és arculattal.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!