A pincészet borbemutatása
Közép zöldes-citrom színű. Illatában érett vilmoskörte, őszibarack, kukorica, grillázs, vanília, citromfű, kevés füst és ásványosság jelenik meg. Ízében telt, a gyümölcsösség (őszibarack, körte) kiegészül az olajos magvakkal és sóssággal. Hosszú lecsengéssel búcsúzik. Nagy potenciállal rendelkező bor, amit érdemes időről időre újra kóstolni, mert még sokáig fejlődik majd a palackban, így várhatóan más és más arcát mutatja majd. Október elején szüretelt, egész fürtösen préselt, hordóban erjesztett., finom seprőn tartott. 2011. március 17-én palackozott. A Padihegy Rátkához tartozó dűlő, az Istenhegy szomszédságában található, talajuk és kőzetük megegyezik. Sokáig úgy gondoltuk, hogy a "kistestvére" az Istenhegyről származó "Pecsár" furmintunknak, de még az is lehet hogy a közeljövőben túlugorja... Ajánljuk grillezett kacsamájhoz és libamájhoz.
Érlelési információk16 hónap (500 literes magyar új hordó, és 225 literes magyar használt hordó) tölgyfa hordós és 8 hónap palackos érlelés. |
PinceidőMár most fogyasztható. |
Hol vásárolható meg
Árvay Webáruház, In Vino Veritas, Alabárdos Étterem
Árvay János Családi Pincészete bemutatása
Árvay János 2008. végén tért vissza családjával Rátkára, szülőfalujába, hogy minél inkább megismerhesse a környékbeli dűlőkről (Istenhegy, Padihegy, Középhegy, Meggyes) származó borok arcát, tulajdonságait. Jelenleg 22 hektárnyi termőterülettel rendelkeznek, és a 2009-es évjáratból származó borokkal jelennek meg újra a piacon - megújult címkével és arculattal.