A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Késői Furmint

Árvay János Családi Pincészete Tokaji Késői Furmint 2010

Véleményünk szerint

Egészen tömény a bor teafüves, aszalt sárgabarackos illata. Az illat tartalmának és erejének bizonyítéka az üres pohárban is érezhető mézesség. Nyílegyenessé teszik a kompozíciót a savak, amelyek dominanciája a jelentős cukortartalom ellenére is visszafogja az édességérzetet. A citrusos, botritiszes, ásványos ízek együtt mozognak a szerkezet által is diktált dinamikával. Hosszan tartó, herbális, kamillás lecsengés.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-10-17

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  900
 • Ár

  3500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Árvay János Családi Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Közepes aranysárga színű, a pohárban lomhán mozgó bor. Illatában alma, körte, vegetális jegyek, ibolyavirág, bors, pörkölt aromák, karamell. Ízében pörkölt magvak, datolya, főtt kukorica, alma, ásványosság, grépfrút. Lecsengésében visszaköszön a tokaji ásványosság. Vibráló savassága nagyon sokáig tartó palackos érlelésre teszi alkalmassá. Október végén, november elején szüretelt, bogyózás után 4 napig ázott. Használt magyar hordóban erjedt és érlelődött. 2012. április 14-én palackoztuk. Mivel párosítsuk? Gyümölcsös desszertek, madártej, francia krémes, de fogadóitalként vagy a vacsora végén búcsúitalként is megállná a helyét.

Érlelési információk

A bor egy évet töltött használt, 225 literes tölgyfa hordóban.

Pinceidő

15-20 év

Hol vásárolható meg

Árvay webshop, DiVino, Veritas Borkereskedés

Árvay János Családi Pincészete bemutatása

Árvay János 2008. végén tért vissza családjával Rátkára, szülőfalujába, hogy minél inkább megismerhesse a környékbeli dűlőkről (Istenhegy, Padihegy, Középhegy, Meggyes) származó borok arcát, tulajdonságait. Jelenleg 22 hektárnyi termőterülettel rendelkeznek, és a 2009-es évjáratból származó borokkal jelennek meg újra a piacon - megújult címkével és arculattal.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!