A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Furmint Száraz

Grand Tokaj Tokaji Furmint Száraz 2009

Véleményünk szerint

Jó fellépésű illat, amelyben a reszelt almát fahéjjal szórták meg, de felbukkannak itt még különböző citrusok, virágok és körte is. A szép savgerinc kóstoláskor is egy jó vonalvezetésű ízvilággal társul. Közepesen telt bor, hasonló utóízzel. Nem túl nehéz, viszont fajtajelleges tétel, amelynek fogyasztását most ajánljuk. Sokféle őszi hangulatú fogáshoz kínálnánk szívesen, a borjúra vagy a különböző erdei gombákra épülő ételektől a félkemény, hegyi sajtokig.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-08-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  40000
 • Ár

  800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Grand Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Egy - bekerülési értékben - közel egymilliárd forintos beruházás keretében kialakított, modern, világviszonylatban is helytálló, új borászati technológiai rendszerrel készült ez a bor. Alapfeltétel volt, hogy a feldolgozásra kerülő szőlőbogyók egészségi állapota ép és fertőzésmentes legyen. Ezáltal tudtuk megőrizni a fajtára jellemző gyümölcsösséget és megtartani a friss üdeséget. A feldolgozás első szakaszában a bogyózás során a szőlőszemeket kíméletesen választottuk el a kocsánytól. Ezt követte a bogyók feltárása és a must héjjal együtt történő néhány órás áztatása. A lé-elválasztás kíméletes membránprésekben történt. Az egyes musttételek fajtánként és ültetvényenként külön tárolóhelyekre kerültek, ahol ülepítéssel választottuk el a színmustot a mustaljtól. Ezeknél a megtisztított mustoknál fajtánként különböző fajélesztőkkel indítjuk el a cukortartalom alkohollá történő erjesztési folyamatát. A kierjedt tételeket átfejtés (színelés) és kíméletes derítést követően, védőgáz alatt palackoztuk. 11. VinAgora Nemzetközi Borverseny 2010. - Arany érem XI. Pannon Bormustra 2010. - CSÚCSBOR IX. Országos Sygenta Borverseny 2010. - Arany érem IX. Hungarikum Borverseny 2010. - Arany érem Decanter Magazin 2010 április - LEGJOBB VÉTEL

Érlelési információk

Reduktív

Pinceidő

Mint minden reduktív bornak, ennek is egy évig a legkimagaslóbb az élvezeti értéke.

Hol vásárolható meg

Auchan, Cora, CBA, Match, catering, gasztronómia

Grand Tokaj bemutatása

A Grand Tokaj az állami tulajdonban lévő legjelentősebb magyar borászat, amely az UNESCO Világörökség része címet is viselő, történelmi Tokaj-hegyaljai borvidék legnagyobb pincészeteként, a nemzeti borászati tradíció őrzője és védelmezője. Tevékenysége elsősorban borkészítésre és -értékesítésre, borkóstoltatásra, valamint szőlőalapanyag-termelésre és -felvásárlásra épül. A korábban Tokaj Kereskedőház néven működő borászat 2013-ban lépett a megújulás útjára, amelynek hátterében a vállalat minőségi borkészítés melletti elköteleződése áll. A teljes átalakulást eredményező folyamat része, hogy jelenleg is zajlik a 21. századi igényeknek megfelelő, modern borászati komplexum építése, valamint a pincészet vállalati és termékarculatának frissítése. 2016 folyamán megvalósul a teljes arculati megújulás, amelynek az említett névváltás volt az egyik fontos mérföldköve a borászat életében. Az átalakítás nemcsak azért szükséges, hogy a vállalat betörhessen a világpiacra magasabb színvonalú termékeivel, hanem hogy a tokaji nedűk újra elfoglalják az őket megillető helyüket a minőségi borok nemzetközi piacán.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!