A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szt Tamás Tokaji Furmint

Pelle Pince Szt Tamás Tokaji Furmint 2011

Véleményünk szerint

Bár a mélyebb sárga színárnyalatot magára öltő bor illata első szippantásra visszafogott, de érezhetően tömény. Levegőztetéssel lassan pörkölt olajos magvak, karamell és mezei virágok jelennek meg benne. A kortyot a savak uralják, érezhető ugyanakkor rajtuk, hogy biztos alapokon állnak, és ebből következtethetünk a közepes testre és alkoholra. Hűvösen tiszta, puritán ízkép citrusokkal és mineralitással, majd ahogy melegszik a bor, egyre jobban teret nyernek benne a hordós asszociációk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-03-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  1045
 • Ár

  3600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Pelle Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Szt Tamás dűlőinkből (kelet-délkeleti, és egy déli kitettségű dűlő) szüreteltük furmint tételeket. Első töltésű Trust hordókban (300 literes, light és medium toast) külön-külön erjedtek a tételek, majd palackozás előtt lettek házasítva. A Szt Tamás dűlőszelektált furmint a Pelle Pince legfontosabb szárazbor tétele, 2008 óta készítünk ezen parcellákról bort. Komoly ásványosság, és a hordós érlelési jegyek mögül szépen kivillanak a régi furmint klón borának szépsége.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés 300 literes, light-os pörkölésű Trust hordóban 7 hónapig, majd 6 hónap palackos érlelés a piacra lépés előtt.

Pinceidő

1-5 év

Hol vásárolható meg

Terroir Club, Radovin

Pelle Pince bemutatása

2007-ben szüreteltük első évjáratunkat, és azóta is folyamatosan keressük Tokaj-hegyalja, és azon belül a mádi termőterületek által mutatott termőhelyi sajátosságokat.A száraz alapboron (birtokboron) felül a száraz boroknál dűlőszelektált furmint tételeket készítünk a jobb évjáratokban, a kései szüretelésű Zsófia Cuvée 2007 óta minden évben elkészül és komoly sikereket arat rangos borversenyeken. A jobban aszúsodó években aszúbort is készítünk. Minőségi, kézműves szemlélettel készülő borokat szeretjük, amiket magunk is szívesen fogyasztunk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!