A pincészet borbemutatása
A bor alapjául szolgáló furmint a Lapis-dűlő "D" teraszáról származik. A december eleji szüret ép szemek nélküli fürtöket eredményezett, gyakorlatilag minden szem botritizálódott. A bor saját élesztővel erjedt és 2010 tavaszán fermentálódott szárazra. Harmadik és negyedik töltésű hordókban érlelődött három és fél évig. A bor 8 gramm/liter maradék cukrot tartalmaz.
Érlelési információkHarmadik és negyedik töltésű hordókban érlelődött három és fél évig. |
Hol vásárolható meg
Breitenbach Pince
Breitenbach Pince bemutatása
Pincészetünk 5,6 hektáron gazdálkodik. Furmint és hárslevelű fajtákat termesztünk. A művelésmódok között a magas és az alacsony kordontól a bakművelésig minden megtalálható. A tőkéink kora 40 és 90 év között változik. A borok technológiamentesen készülnek, hagyományos kézi feldolgozással. A borok készítésénél nem használunk fajélesztőt. Bentonit, mérsékelt mennyiségű kén és vizahólyag, amit használunk a borkészítésben. Az átlagosnál hosszabb érlelési időt biztosítunk a boraink természetes stabilitásához. Érleléshez és erjesztéshez is másod- és harmadtöltésű, 225-300 literes fahordót használunk. A tőkénkénti terhelés 0,5 kg és 1,2 kg között változik. A tőkesűrűség 10000 tőke/hektár és 3300 tőke/hektár között változik.