A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint Dorgó

Chateau Dereszla Pincészet Furmint Dorgó 2010

Véleményünk szerint

Szikár, hűvös hangulatú, ásványos illat, amelyben egy finom zöld fűszeres vonal, vajasság és vanília fokozza tovább a kóstoló érdeklődését. Az első szippantásra érezhető, komoly, terroirjegyeket magán hordozó borral állunk szemben. A kortyban élénk a savérzet, ezeket az előremutató, erőteljes savakat a minerális aromák vastag oszlopokká formálják, így az összkép egyenes, méltóságteljes, fajsúlyos. Közepes test, a kompozícióhoz illő alkoholtartalom és leheletnyi sárga húsú gyümölcsösség jellemzik továbbá ezt a bort.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-06-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  401
 • Ár

  5500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Chateau Dereszla Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A délnyugati fekvésű Dorgó-dűlőben rejlő kiváló adottságok és borászunk tehetsége szülte nagyszerű bor, mely köszönhetően a riolittufás talajnak, a sok napsütésnek és a furmint fajtának, rendkívül hosszú lecsengéssel, gazdag, minerális ízvilággal bír. Ez a tétel kizárólag magnum palackban kapható, ami a bor még teljesebb érését teszi lehetővé. Limitált mennyiség, mindössze 401 üveg került lepalackozásra.

Érlelési információk

A bor kilenc hónapot töltött új tölgyfa hordóban.

Pinceidő

8 év

Hol vásárolható meg

Dereszla Vinotéka

Chateau Dereszla Pincészet bemutatása

Történelmi pincénk több mint 1 kilométer hosszan, három emelet mélységben található a Dereszla dűlő alatt. Boraink nemzetközi borversenyeken és szaksajtóban is kitűnő eredménnyel szerepelnek (Wine Spectator, Decanter). 25 és 60 fős kóstolótermeink kiváló atmoszférát biztosítanak boraink megismeréséhez. Pincészetünk egy kellemes sétahajójárattal is megközelíthető illetve lehetőség van lovaskocsizásra, kerékpározásra, kenuzásra illetve gyalogtúrákra is. Cégek, csoportok számára remek hangulatú csapatépítő programokat kínálunk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!