A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Dominium zsomBor

Pannon Tokaj Dominium zsomBor 2013

Véleményünk szerint

Aranysárga színt ölt magára a bor, amelynek illatát intenzív mézes, aszalt gyümölcsös tónus járja át. A korty a masszív savgerinc mentén halad végig, ehhez tapad a karakterében az illattal párhuzamos, de itt szikárnak ható aromatika. A szerkezet másik pólusát a bor magas alkoholtartalma és az ennek folytán érezhető kesernyésség jelenti. Hosszú utóízzel bíró, extrém szerkezetű bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-09-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  16,3 %
 • Palackmennyiség

  2500
 • Ár

  2350 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

Az október végén szüretelt furmint szőlőt lebogyóztuk, a préseletlen cefrét alacsony hőmérsékleten kevertük, a törkölykalapot nedvesen tartottuk. 2 hét elteltével 16%-os alkohollal és 11 g cukorral a cefrét préseltük. Több mint 4 hónapos tölgyfa hordós érlelés után 2014 júliusában palackoztuk a tételt. A "zsomBor" félszáraz furmintunk karakteres, testes, a megszokottól merőben eltérő, izgalmas, különleges illat- és ízvilággal rendelkező bor.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelést követően 2014. július 30-án palackozták.

Hol vásárolható meg

1115. Budapest, Kelenföldi út 2.; CBA üzletek; Roni és Manna éjjel-nappali üzletek Budapesten, Tesco

Pannon Tokaj bemutatása

A Pannon Tokaj Pincészet összesen 19,8 ha szőlőterülettel rendelkezik, melyből jelenleg 18 ha a termő. A borok között megtalálhatóak: fajtaborok, melyek reduktív technológiával készülnek, minél jobban megőrizve a gyümölcsös íz- és illatjegyeket; prémium "Dominium" borok, melyek kisméretű, új/pár éves tölgyfahordókban erjednek és érlelődnek 6 hónapig, mialatt a finom seprő hetente felkeverésre kerül; desszertborok: száraz szamorodni, fordítás, késői szüretelésű, valamint aszú borok.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!