A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Cabernet Sauvignon

Linbrunn Pincészet Villányi Cabernet Sauvignon 2011

Véleményünk szerint

A bor illatában kifejezetten friss, fiatalos hangulatban jelennek meg a gyümölcsös jegyek: csupa piros és kék bogyó. A korty a közepes súlycsoportba tartozik, savai arányosak, alkoholtartalma belesimul a kompozícióba, tanninja érezhető, kissé még tapad. Az ízvilágot a meggy, a málna és az áfonya mellett étcsokoládé tölti ki - utóbbi jegy leginkább az utóízben kap erőre. Gyümölcsös zamataitól élénk, lendületes vörösbor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-09-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  1300
 • Ár

  1980 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

A borról röviden: elegáns, telt és harmonikus bor. A 2011-es évjárat a Villányi borvidék kiemelkedően jó éve volt. A Szársomlyón és a Bocor-dűlőben szüretelt hamvas fekete, édes cabernet sauvignon fürtjeiből készült ez a bíborfekete, gyümölcskosárillatú, nagytestű bor. Cukormentes magas extrakt, zamatgazdagság és bársonyos fanyarság jellemzi. Szeder és szilva, majd ahogy melegszik, aszalt szilva, konyakos meggy érezhető. Gasztronómiai ajánlat: vörös húsokhoz, vadakhoz, ragadozó halakhoz vagy bármilyen ünnepi alkalomra jó szívvel ajánljuk. Fogyasztása 16-20 fokon javasolt. Borverseny-eredmények: 2013 tavaszán palackoztuk, a palackos érlelés még tart, és hordóban is érik még a nagyobb része. Vinagora: 83 pont, komoly borversenyeken csak eztán indítjuk. Kóstolták és írták mások: a Borkultúra a tétel hordós pincekóstolásakor ezt írta róla: Szép, mély színű, már megjelenésében is komoly bor ígéretét hordozó tétel. Illatában kissé zárt, de komplex illatjegyeket felvonultató bor, amiben a fekete gyümölcsök és finom barrikolt jegyek dominálnak, egymással harmóniában. Ízében is a gyümölcs (erdei szeder) és a fahordós érlelés jegyeit viszi tovább, egymást kiegészítve és erősítve. Tanninja bőséges és jó szerkezetű, nem durva, ami idővel még finomabb lesz.

Érlelési információk

A borból két különböző tételt palackoztak eltérő időpontban. Az elsőből, amelyet kóstoltunk 1300 palack készült, ez 14 hónapot töltött tölgyfa hordóban. A második palackozásra 2013 augusztusában került sor, az hat hónappal hosszabb időt töltött palackban. Mindkét tétel legalább féléves palackos érlelést kap a piacra lépés előtt.

Hol vásárolható meg

Vinoron Borház, Oportó Étterem

Linbrunn Pincészet bemutatása

Szép borokat készítünk szép szőlőkből, jó áron. Nem véletlenül lett névadónk a szőlőműves Linbrunn mama, azt valljuk, hogy a bor sorsa a szőlőben dől el a tőkéken, a természet, az évjárat ajándékaként. Borászként a tisztaság, az odafigyelés és a türelem a legfontosabb, s a múlt értékeinek megőrzése mellett a nyitottság az új technológiákra. A borversenyek útjelzők számunkra, aranyérmeink, a best buy minősítések pedig vásárlóinknak mutatják meg, hogy a Linbrunn-bor a legjobb választások egyike!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!