A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hanga

Demeter Pincészet Hanga 2008

Véleményünk szerint

Olyan, akár egy vidám, fiatal nő, aki táskáját lóbálva sétál az utcán. Érdekes, ahogy a bor illatában érezhetőek a hordós érlelés jegyei, mégis a hozzá adódó fehér virágok miatt üde hatást kelt. Az élénk savak és a citrusos aromák jól ihatóvá teszik a néhány gramm maradék cukortól és az érett gyümölcsaromáktól barátságos bort. Nem túl könnyű, mégis könnyedséget sugároz. Tálaljunk hozzá lazac-carpacciót ruccolasalátával, és nézzünk fantasy-t, elkalandozva azok modern mesevilágába.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-02-02

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  6000
 • Ár

  1290 Ft
 • Fajtaösszetétel

  40% hárslevelű
  40% szürkebarát
  20% olaszrizling

Demeter Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Könnyed, üdítő kompozíció, melynek illata citrus, birs és vízi liliom. Ízében őszibarack, ananász és az egész végtelen frissesség és kimeríthetetlen energia érzését keltő kellemes íz, ami kitart a szánkban egész nap.

Érlelési információk

Hét hónapig 4300 literes ászokhordóban erjesztett és érlelt bor.

Hol vásárolható meg

Corvinum nagyker, Veritas nagyker, Faust, Bakator, Dionysos vinotékák, Stonewall, Manna, Symbol, Toscana, Olimpia, Stex éttermek

Demeter Pincészet bemutatása

A pincészet múltja az 1800-as évekig nyúlik vissza. A Demeter Pincészet 20 hektár szőlővel, és 300 méter hosszú tufakőbe vájt pincerendszerrel rendelkeznek az egri borvidéken. Magas fokú szőlőművelés és tradicionális pincetechnológia jellemzi a pincészetet, amelyeknek köszönhetően egymást követik a magyar és nemzetközi borversenyeken elért szép eredmények. Egernek e része az 1900-as évek elején alakult ki, és jelen pillanatban is őrzi egykori hangulatát. Ez a pince ad otthont a szőlőfeldolgozásnak, a borerjesztésnek, a hordós érlelésnek, a palackozásnak, a bortrezornak és a több mint 60 főt befogadó borháznak.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!