A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hanga

Demeter Pincészet Hanga 2010

Véleményünk szerint

Kis levegőztetésre van szükség, hogy a bor olajos magvakra, virágokra, citrusokra emlékeztető, közepesen intenzív illatjegyeit kibontsa magából. A kortyban a hordós érlelés jegyei játékra kelnek a savakkal és citrusos aromákkal. Hol az egyik, hol a másik kerekedik felül. A bor félszáraz mivolta szinte észrevétlen marad. Kevéssé megszokott, hogy egy ilyen könnyed borhoz a hordó jegyei keveredjenek, épp ezért inkább stílusbarátoknak javasoljuk.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-07-18

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    12.2 %
  • Palackmennyiség

    10000
  • Ár

    1470 Ft
  • Fajtaösszetétel

    60% hárslevelű
    40% olaszrizling

Demeter Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Borleírás: Üde, florális jegyekkel díszített, könnyed bor a mindennapokra. Színe zöldes, kevés szalmasárga beütéssel. Savai jól jellemzik a termőhelyet, illatában némi tűzkő és egy kis méz is megjelenik a könnyed fehér szirmú virágok illata mellett. Ízében a jó savak mellé teltség is párosul, közepesen hosszú lecsengéssel. Ízjegyeiben fellelhetők az ásványos jegyek és egy kevés mandulás karakter is. Étel párosítás: paprika hangsúlyos lecsó ételek kiváló kísérője lehet. Challenge International du Vin 2011 Bordeaux - aranyérem

Érlelési információk

6 hónapig nagy ászokhordóban érett, majd a piacra kerülés előtt egy hónapig palackban.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Corvinum, Veritas, Raiker, Saliris Hotel, Metro, Auchan, Cora

Demeter Pincészet bemutatása

A pincészet múltja az 1800-as évekig nyúlik vissza. A Demeter Pincészet 20 hektár szőlővel, és 300 méter hosszú tufakőbe vájt pincerendszerrel rendelkeznek az egri borvidéken. Magas fokú szőlőművelés és tradicionális pincetechnológia jellemzi a pincészetet, amelyeknek köszönhetően egymást követik a magyar és nemzetközi borversenyeken elért szép eredmények. Egernek e része az 1900-as évek elején alakult ki, és jelen pillanatban is őrzi egykori hangulatát. Ez a pince ad otthont a szőlőfeldolgozásnak, a borerjesztésnek, a hordós érlelésnek, a palackozásnak, a bortrezornak és a több mint 60 főt befogadó borháznak.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!