A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Sárgamuskotály

Pinceköz Borászat Tokaji Sárgamuskotály 2011

Véleményünk szerint

Az illat elsősorban virágos asszociációkat hív elő a kóstolóból, az ezekhez társuló, finoman fellépő fűszeres tónus mélyíti el az illatvilágot. Kóstoláskor sem távolodunk el ettől a koncepciótól, hiszen a kortyot gyakorlatilag az ízgazdagság határozza meg, teszi plasztikussá. A savak lágyabb tónusúak, a test könnyed, az alkoholtartalom arányos. Ezeken túl egy kevés szénsav és lecsengésben grépfrút érezhető. Citrusokkal gazdagított csirkesalátát kínálnánk hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-03-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  1200
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% sárga muskotály

A pincészet borbemutatása

A szőlő feldolgozásától a palackozásig elsődleges szempont volt az illatos fajtajelleg megőrzése, egy könnyen érthető és élvezhető, friss, üde, roppanó savú fehér tokaji bor elkészítése. Ami a vörösnél a rozé, az Tokajban talán a friss sárga muskotály, egy kicsit más, és talán több is.

Érlelési információk

5 hónap tartályos érlelés.

Pinceköz Borászat bemutatása

2008-ban Abaújszántón a szülői házban és a ház előtt lévő pincében alakítottuk kézműves borászatunkat. Az éves feldolgozott termést 1 ha saját termőterület, valamint 2 ha termésének felvásárlása biztosítja. A borászat kizárólag palackban forgalmazza borait, melyek között egyaránt megtalálhatóak a klasszikus hordós erjesztésű és érlelésű, valamint az irányított erjesztésű, friss tokaji borok. Célunk, hogy az általunk megélt "alkotási öröm" fogyasztói élménnyé nőjön.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!