A pincészet borbemutatása
A szőlő feldolgozásától a palackozásig elsődleges szempont volt az illatos fajtajelleg megőrzése, egy könnyen érthető és élvezhető, friss, üde, roppanó savú fehér tokaji bor elkészítése. Ami a vörösnél a rozé, az Tokajban talán a friss sárga muskotály, egy kicsit más, és talán több is.
Érlelési információk5 hónap tartályos érlelés. |
Pinceköz Borászat bemutatása
2008-ban Abaújszántón a szülői házban és a ház előtt lévő pincében alakítottuk kézműves borászatunkat. Az éves feldolgozott termést 1 ha saját termőterület, valamint 2 ha termésének felvásárlása biztosítja. A borászat kizárólag palackban forgalmazza borait, melyek között egyaránt megtalálhatóak a klasszikus hordós erjesztésű és érlelésű, valamint az irányított erjesztésű, friss tokaji borok. Célunk, hogy az általunk megélt "alkotási öröm" fogyasztói élménnyé nőjön.