A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hétszőlő Tokaji Furmint

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok Hétszőlő Tokaji Furmint 2009

Véleményünk szerint

A visszafogott intenzitású illat édes hangulattal indít, a sárga húsú gyümölcsök és az alma finom megjelenése idővel sem lesz erőteljes. A kortyot egy lágyabb, selymesebb textúra határozza meg. A tüzesség, az aromatár mind az érettségre utalnak. A borban megjelenő ásványos ízvilág egy bizonyos szintig pótolja az évjárat jellegéből eredő, alacsonyabb savérzetet. Kínáljunk hozzá rántott csirkét vagy halfilét, pikáns zöldfűszeres majonézzel!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-05-25

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    14.9 %
  • Palackmennyiség

    8000
  • Ár

    1900-2000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% furmint

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Testes, tüzes bor egy nagyon meleg évjáratból. Enyhe gyümölcsösség mellett megjelenik a Furmintra jellemző mineralitás.

Érlelési információk

Tartályos, irányított erjesztés és érlelés.

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok bemutatása

A Tokaj Hétszőlő birtok a Tokaj-Hegyaljai borvidék, a tokaji Kopasz hegy déli lankáin terül el: 45 hektárát két elsőosztályú dűlő, a Hétszőlő és a Nagyszőlő, valamint a másodosztályú Kis-Garai dűlő alkotja. A két elsőosztályú dűlő részét képezi annak a 350 hektárnyi területnek, amely a XVIII. századi besorolás szerint kivételes borokat ad. A birtok jelentőségét növeli, hogy az első aszúbor említése 1571-ben a Hétszőlő dűlővel kapcsolatban történt. Az elmúlt századok során olyan tulajdonosok birtokolták, mint a bibliát elsőként magyarra fordító Károli Gáspár, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem, a Rákóczi család, és a császári udvar. A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 1991. decemberében jött létre. A szőlő feldolgozása a dűlő területén található feldolgozóüzemben történik. Minden évben lehetőséget ad Aszú és Szamorodni bor mellett Furmint, Hárslevelű és Muskotály fajbor készítésére is. 1995 óta - elsőként a borvidéken - "késői szüretelésű" borokat is készítenek, elsősorban Hárslevelű és Furmint fajtából. Stílusteremtő borászat. Bár a tulajdonos francia, a teljes vezetés mind borászati, mind gazdasági szempontból magyar.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!