A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mandolás Furmint Magnum

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet Mandolás Furmint Magnum 2009

Véleményünk szerint

Kifejező illat, amelyben a csonthéjasokon és fűszereken túl már felbukkan a palackos érlelés mézessége és a bimbózó benzolosság is. A korty karakterét leginkább az erőteljes, szikár hangulatot létrehozó szerkezet határozza meg: mindennek alapvető, de nem uralkodó része a savgerinc, amely egy tekintélyes fa törzséhez hasonló vastagsággal és stabilitással bír, hála a vele magas fokon integrálódott jelentős testnek és alkoholtartalomnak. Az aromatikát izgalmas ásványos zamatok határozzák meg, amelyek kifejezetten jól illenek a tétel felépítéséhez. Stílust és tudatosságot mutató koncepció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-10-08

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  35000
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Több dűlő furmintjának válogatása. Botritisz nélküli, egészséges fürtök, préselés zúzás ill. bogyózás nélkül. Erjesztés: zempléni tölgyfahordóban.

Érlelési információk

6 hónapos érlelés gönci és szerednyei fahordóban (1, 2, 3 évesek), majd 6 hónap palackos érlelés a piacra kerülés előtt.

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Az Oremus szőlőbirtok 1993-ban alakul meg a spanyol Vega Sicilia testvérbirtokaként. A birtok szőlőterületei a borvidék 13 dűlőjében találhatóak, különböző talaj és mikroklimatikus adottságokkal rendelkeznek. A tolcsvai birtokközpontban felépült új borház különlegesen ötvözi a hagyományos és a korszerű borkészítés szellemiségét. A beérkező szőlőtermés a gravitáció segítségével mozog az épület szintjei között, majd legalulra érve - a préselést követően - kezdődhet a mustok tölgyfahordóban történő erjesztése. Az erjesztést követően a borok a több kilométer hosszúságú földalatti pincelabirintusba kerülnek, melyek már a XIII. század óta őrzik a vidék borait. Borok: száraz furmint, késői szüretelésű cuvée, édes szamorodni, aszú, eszencia.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!