A pincészet borbemutatása
Későnyári esték a kertben a rózsabokrok mellett, amikor a déli tikkasztó hőség kifacsarja a rózsaszírmokból az utolsó csepp olajat is, majd a levegőbe hinti. Ez a vízió egy kellemes, simogató bort jellemez, melyben a lágy, légies savak és az ásványi anyagok bűvölik el fogyasztóját. Illata intenzív, a rózsa mellett narancs is felfedezhető benne. Ízében a fahéjra és a licsire emlékeztet. Sokoldalú bor, amely aperitifként éppúgy kiváló, mint a fehérhúsok és a távolkeleti ízek kísérőjeként. Kifejezetten ajánljuk a távolkelet ízeihez. 10-12 C-ra hűtve kínáljuk. VinAgora 2010: ezüstérem Magyar Tudományos Akadémia Bora 2009
Érlelési információkA kézzel, 17 kg-os műanyagládába szedett szőlőből, sejtfal fagyasztásos eljárással (Cryotechnology) történt lényerés után reduktív technológiával készült bor, 13-14 C-on, acéltartályban erjesztve és é |
Pinceidőmost fogasztható |
Hol vásárolható meg
Kizárólag a Cyrano Étteremben, illetve a Hilltop Étteremben kapható
Hilltop Borászat bemutatása
Kezdetben minőségi borok értékesítésével foglalkoztunk, majd fokozatosan bortermelők is lettünk. 1993-ban vásároltuk meg a neszmélyi pincét, melyet néhány év alatt a XXI. század technológiájával működő borászattá fejlesztettünk, miközben Császáron is jelentős szőlőfeldolgozó kapacitást hoztunk létre.