A pincészet borbemutatása
Kézzel szüretelt, a szőlőterületen válogatott, bogyózás után pneumatikus présben préselt, majd tartályban erjedt és érlelt. A palackozási dátuma: 2010. Április 22. Kóstolási jegyzék: Illatában kamilla, zöldfűszerek és citrusfélék. Ízében gyümölcsök, alma, körte, zöldfűszerek, mandula vibráló savakkal kísérve. Lecsengésében megjelenik az elmaradhatatlan tokaji borvidékből adódó sósság... Mikor/mihez fogyasszuk? Mottója: a gyorsfogyasztás, szóval ne tartogassuk évtizedekig, hanem oltsuk szomjunkat a nyári kánikulában, egy jó kis szalonnasütés vagy grillezés alkalmával, vagy pedig igyuk egyszerűen fröccsnek. Innen jött a neve is. Idd meg...
Érlelési információkTartályos érlelés |
Pinceidőazonnal fogyasztható |
Hol vásárolható meg
Veritas Borkereskedés, Árvay webshop (www.arvay.eu)
Árvay János Családi Pincészete bemutatása
Árvay János 2008. végén tért vissza családjával Rátkára, szülőfalujába, hogy minél inkább megismerhesse a környékbeli dűlőkről (Istenhegy, Padihegy, Középhegy, Meggyes) származó borok arcát, tulajdonságait. Jelenleg 22 hektárnyi termőterülettel rendelkeznek, és a 2009-es évjáratból származó borokkal jelennek meg újra a piacon - megújult címkével és arculattal.