A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Igéző

Dimenzió Borászat Igéző 2012

Véleményünk szerint

Mézes, sárgadinnyés, őszbarackos, almás illatok köszöntenek, amikor a pohárba szagolunk. A korty felépítését a közepes testen nyugvó kerek kontúrok és a krémes textúra határozza meg. A savak ereje hol közepesnek, hol lágyabbnak hat, az alkohol nem lóg ki az összképből. Az ízvilágot a sárga húsú gyümölcsök mellett gyantásság alakítja ki. Rusztikus benyomást keltő, könnyebb sültekhez jól illő bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-02-11

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  1499 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

A furmint első magyarországi említése 1623-ban, Tokaj-Hegyaljáról való. Mára Tokaj mellett a Somlón található furmintot ismerik a legtöbben. A kecskeméti Dimenzió Borászat szeretné megmutatni, hogy ez a szőlőfajta mire képes az Alföldön! A borászat 2 hektárán található a 30 éves furmintültetvény. A homok talajon élő szőlőből, reduktív technológiával készült borunk jellemzője az intenzív szőlővirágillat, légies könnyed ízvilággal és finom, élénk savakkal. Igéző nevű 2012-es furmintunk elbűvölő, csábító, hívogató. Egy pillantás alatt elvarázsol, magasabb világok felé szárnyal, itt hagyva a hétköznapok búját-baját. Fogyaszd a bort apró kortyokban, kellő alázattal, és hagyd magad megigézni!

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Hol vásárolható meg

CBA

Dimenzió Borászat bemutatása

A Dimenzió Borászat hosszú évek tudatos munkájának eredménye. Szakmai hátterét a Szőlészeti Borászati Kutató Intézetben megszerzett több évtizedes tapasztalatra, valamint a kor technológia szintje előtt járó legújabb technikai megoldásokra alapozza. Cél a borászaton keresztül egy kapcsolatot létrehozni a múlt és a jövő között, ötvözve ezzel a tradíciót a természettel és a technikával. Ennek következtében igyekszünk a hagyományos szinte elfeledett szőlőfajták legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokkal való feldolgozásán át ezen fajták Csipke Rózsika álmukból való felélesztését megvalósítani. A borászat központja Miklóstelepen található, ültevényei nagy része korábban a Kecskeméti Szőlészeti Borászati Kutató Intézethez tartozott, ahol a szőlő termelésnek évszázados múltja van.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!