A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Rosé Kakas

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Rosé Kakas 2010

Véleményünk szerint

Olyan személyiség, aki rögtön hatással lesz a társaság hangulatára. Ezt először is málnás, epres savanyúcukorkára emlékeztető, ahogy-annak-egy-rozénál-lenni-kell illatával éri el. Az egyszerű, tiszta gyümölcsaromák azután tovább folytatódnak a kortyban is, és könnyed tónusához képest viszonylag sokáig időznek a szánkban. Testében légies, a savak frissítenek, de nem tolakodnak, inkább hagyják szerepelni a gyümölcsös ízeket. Nagyot nem hibázhatsz vele!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-11-29

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  70000
 • Ár

  1560 Ft
 • Fajtaösszetétel

  merlot
  kadarka
  pinot noir

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A rosénak kiválasztott területekről szüretelt szőlőt egész fürtben préseltük, így szép tiszta mustot kaptunk. A szőlőt héjon áztatás nélkül, rögtön préseltük, ennek köszönhető a bor világos, rózsaszínes tónusa. Hűtött tartályokban (16 és 20 fokon) történt az erjesztés és később a tárolás is, hogy a bor természetes széndioxid-tartalmát megőrizzük, ami sokkal finomabb, kellemesebb savérzetet ad, mint a mesterségesen hozzáadott CO2. Palackozva 2010. októbertől Könnyed, légies bor, melynek egzotikus illatába virágos jegyek (jázmin, rózsaszirom) is fonódnak. Üde gyümölcsössége szomjoltó - ízig-vérig rosé!

Érlelési információk

Hűtött tartályokban (16 és 20 fokon) történt az erjesztés és később a tárolás is, hogy a bor természetes széndioxid-tartalmát megőrizzük, ami sokkal finomabb, kellemesebb savérzetet ad, mint a mesters

Pinceidő

Fiatalon, frissen esik a legjobban.

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas Borkereskedés, Ezerjó, A Hordó, Pampetrics Borkereskedés, Karaffa Borszaküzlet

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!