A pincészet borbemutatása
A rosénak kiválasztott területekről szüretelt szőlőt egész fürtben préseltük, így szép tiszta mustot kaptunk. A szőlőt héjon áztatás nélkül, rögtön préseltük, ennek köszönhető a bor világos, rózsaszínes tónusa. Hűtött tartályokban (16 és 20 fokon) történt az erjesztés és később a tárolás is, hogy a bor természetes széndioxid-tartalmát megőrizzük, ami sokkal finomabb, kellemesebb savérzetet ad, mint a mesterségesen hozzáadott CO2. Palackozva 2010. októbertől Könnyed, légies bor, melynek egzotikus illatába virágos jegyek (jázmin, rózsaszirom) is fonódnak. Üde gyümölcsössége szomjoltó - ízig-vérig rosé!
Érlelési információkHűtött tartályokban (16 és 20 fokon) történt az erjesztés és később a tárolás is, hogy a bor természetes széndioxid-tartalmát megőrizzük, ami sokkal finomabb, kellemesebb savérzetet ad, mint a mesters |
PinceidőFiatalon, frissen esik a legjobban. |
Hol vásárolható meg
In Vino Veritas Borkereskedés, Ezerjó, A Hordó, Pampetrics Borkereskedés, Karaffa Borszaküzlet
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.