A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Monopole Kékfrankos

Kovács Nimród Winery Monopole Kékfrankos 2012

Véleményünk szerint

Színe mélyrubin, szélén bíborba hajlik. Teste közepes. Illatában érett gyümölcsök, meggy és cseresznye. A pohárból intenzív fűszeresség, kis füstösség árad. A korty szép ívű, benne fekete bogyós gyümölcsök, szeder ízjegyei, megjelenik benne a karamell és kis ibolyásság is. Sav és tannin egyenlő arányban. Elegáns, kitölti a szájat. Üde, jó ivású.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-09-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  4367
 • Ár

  2450 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Borunk a két Monopole dűlőnk a Nyilasmár és Nagyfai, kiváló minőséget adó területek gyümölcseinek fajtaházasítása. Színében mély bordó, a pohár szélén enyhén lilába hajló. A hömpölygő olajos testhez társulnak a komplex illat- és íz jegyek: piros húsú gyümölcsökre (érett meggyre, ribizlire) emlékeztető, valamint a kiváló évjáratból adódó másodlagos illatok is fellelhetőek: aszalt sárgabarack és az ibolya, amelyek az egyedi terroirok ásványosságával és selymes tanninjaival párosulnak. A közel 22 hónapos tölgyfahordós érlelés teszi a bort kerekké és bársonyossá, melyet a palackban még évekig megőriz.

Érlelési információk

30% új tölgyfa hordó és 70% másodtöltésű barrique hordós érlelést kapott 22 hónapon át.

Pinceidő

több év

Kovács Nimród Winery bemutatása

Kovács Nimród tudja: a bor bizalmi termék és hisz abban, hogy a tudatos építkezés, a célirányosan felépített igényesség, a szakértelem meghozza a sikert a tulajdonos és a borfogyasztók örömére. Csúcsminőségű, ár- érték arányban korrekt borokat csak nagyon jó minőségű, a helyi terroir-t kedvelő és megfelelő dűlőkben lévő szőlőkből, hozzáértő szőlész szaktudással lehet készíteni. A borválasztékban a korábbi márkatermékek új generációja közül az NJK 2007 mellett kiemelkedő a Chardonnay Battonage 2012, a Pinot Noir 2009, a Superior Bikavér 2009, és a Rhapsody 2011. Erre az „ötös fogat”-ra, valamint, a Syrah 2011-re, és nemrégiben telepített furmint szőlőfajtára építik a borászat jövőjét.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!