A pincészet borbemutatása
A szőlő saját ültetvényünkről, a kőröshegyi Magyaródi-tetőről származik. Nyugati-délnyugati kitettségű, löszös, meszes talajú terület. Kézzel szüreteltük, reduktív feldolgozást követően acéltartályban erjesztettük, érlelése acélban és néhány százaléka kis fahordóban történt finomseprőn.
Érlelési információkTartályos, palackozva: 2016.07. |
Pinceidőazonnal fogyasztandó |
Podmaniczky Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Családunk már több generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A Balaton déli partjára, Balatonföldvárra 1979-ben költöztünk. Itt rögtön egy kisebb szőlőskertet vásároltunk és pincét építettünk. Akkoriban még csak hobbyként gondoltunk a borászkodásra, de az évek múlásával a birtok közel 20 hektárnyi szőlővel bővült, pincénk, feldolgozónk korszerűsödött.