A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Rosé

Dúzsi Tamás Pincéje Kékfrankos Rosé 2010

Véleményünk szerint

Diszkréten jelennek meg a fűszerre és eperre emlékeztető illatjegyek ebben a borban. Míg az illatban az édes hangulatú keleti fűszerek válnak meghatározóvá, addig a korty inkább borsra emlékeztet. A vad málnás, áfonyás, csipkebogyós ízeket a savak még zamatossabbá teszik, túlzóvá azonban nem válnak. Természetes hatású, kiegyensúlyozott rozé. Kínáljuk paradicsommal, kaliforniai paprikával, cukkinivel együtt sült pangasiushoz!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-08-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  11.8 %
 • Palackmennyiség

  95000
 • Ár

  1690 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Dúzsi Tamás Pincéje borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Kékfrankos a pince fő fajtája. A '90-es évek elején 3 hektár Kékfrankossal indult a Dúzsi pince, az első '92-es Kékfrankos-Merlot cuvée az országos borversenyen aranyéremet kapott. Aztán 1996-ban egy véletlen folytán kezdtünk rosé készítésbe, amikor az egyik erjesztő tartály túl kicsinek bizonyult. Ekkor jött az ötlet, hogy leengedjük a mustot és rosét készítünk belőle. Az így készült bornak akkora sikere lett, hogy a fogyasztók és a kereskedők évről évre többet szerettek volna belőle, így értük el a mai palackszámot lépésről lépésre. Mára a Kékfrankos Rosé pince egyik legnagyobb palackszámú tétele. Friss üde rosét készítünk. Nincs benne semmi titok, csak az odafigyelés, hozzáértés. A rosé esetén is friss, üde, nagy lombú szőlővel dolgozunk, üde, gazdag talajokon. A szőlőt szüretelő ládába szedjük, és a szőlőtábla végében lévő feldolgozóban azonnal feldolgozzuk. Hűtve erjesztjük. A szürettől a palackba kerülésig folyamatosan odafigyelünk arra, hogy ne veszítse el a rosé a frissességét. Ez rengeteg munkát igényel, folyamatosan ott kell lenni mellette, mintha egy kis gyermek lenne.

Érlelési információk

Reduktív érlelés.

Pinceidő

Frissen fogysztandó,a szüret utáni 1-1,5 éven belül, ekkor adja igazán a frisseségét, zamatát.

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság, Bakator Borkereskedés, illetve más vinotékák, éttermek. Csak vinotékákban és a gasztronomiában kerül értékesítésre.

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!