A pincészet borbemutatása
A Kékfrankos a pince fő fajtája. A '90-es évek elején 3 hektár Kékfrankossal indult a Dúzsi pince, az első '92-es Kékfrankos-Merlot cuvée az országos borversenyen aranyéremet kapott. Aztán 1996-ban egy véletlen folytán kezdtünk rosé készítésbe, amikor az egyik erjesztő tartály túl kicsinek bizonyult. Ekkor jött az ötlet, hogy leengedjük a mustot és rosét készítünk belőle. Az így készült bornak akkora sikere lett, hogy a fogyasztók és a kereskedők évről évre többet szerettek volna belőle, így értük el a mai palackszámot lépésről lépésre. Mára a Kékfrankos Rosé pince egyik legnagyobb palackszámú tétele. Friss üde rosét készítünk. Nincs benne semmi titok, csak az odafigyelés, hozzáértés. A rosé esetén is friss, üde, nagy lombú szőlővel dolgozunk, üde, gazdag talajokon. A szőlőt szüretelő ládába szedjük, és a szőlőtábla végében lévő feldolgozóban azonnal feldolgozzuk. Hűtve erjesztjük. A szürettől a palackba kerülésig folyamatosan odafigyelünk arra, hogy ne veszítse el a rosé a frissességét. Ez rengeteg munkát igényel, folyamatosan ott kell lenni mellette, mintha egy kis gyermek lenne.
Érlelési információkReduktív érlelés. |
PinceidőFrissen fogysztandó,a szüret utáni 1-1,5 éven belül, ekkor adja igazán a frisseségét, zamatát. |
Hol vásárolható meg
Budapest Bortársaság, Bakator Borkereskedés, illetve más vinotékák, éttermek. Csak vinotékákban és a gasztronomiában kerül értékesítésre.