A pincészet borbemutatása
Halvány hagymahéj színű, éretlen alma, málna illattal Reduktív eljárással készült. Harapni valóan intenzív gyümölcsös zamatvilága, maradék széndioxid tartalma, és a Sopronban a kékfrankosra jellemző szép, hangsúlyos, határozott savak segítenek a bornak egy nyáron elengedhetetlenül üde, friss íz élményt biztosítani. Fehér húsokhoz, halakhoz, salátákhoz 11-12 fokon ajánljuk.
Érlelési információkReduktív módon. |
Pinceidő1-2 év |
Hol vásárolható meg
Pincészet, Soproni Éttermek, Vinotékák, Soproni Kékfrankos Kft. (nagyker), borsopronbol.hu (web áruház)
Sterlik Pincészet bemutatása
Családi borászatunk több mint 25 éves múltra tekint vissza. Első szőlőterületünket a Kohlenberg dűlőben, 1982-ben telepítettük be kékfrankos oltványokkal, amin a mai napig pincénk legkiválóbb kékfrankosát termeljük. Az idő folyamán a néhány négyzetméteres területek lépésről-lépésre hektárokká nőttek, fajtaválasztékunk is fokozatosan bővül. Jelenleg a kékfrankos mellett zweigelt, zenit, zöldveltelíni, cabernet sauvignon szőlőfajtákból állítjuk elő borainkat.