A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Rajnai Rizling

Frittmann Pincészet Rajnai Rizling 2011

Véleményünk szerint

Az egészen halvány árnyalatú bor közepes intenzitású illatának báját a citrusok, a nyári alma, a mandarin és a virágok adják. Kóstoláskor érezzük, a könnyed test hozzá illő, játékos, de nem túl markáns savakat, enyhe tüzességet kap társul. Az aromákat fehér húsú gyümölcsök és zöld fűszerek határozzák meg, a lecsengésben enyhe kesernyésség. Bármelyik este jól fogyasztható bor, például rakott zöldségek mellé.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-11-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  6700
 • Ár

  1500-1700 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

Frittmann Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Második termése az ültetvénynek, amely szép, agyagos talajszerkezetű, így termése aprófürtű, de koncentrált zamattal bír. A cél az volt, hogy a német Rajnai vidékén megtalálható rajnai rizlingekhez hasonló, lendületes, kellemes aromájú, üde bort készítsünk.

Érlelési információk

Reduktív feldolgozás.

Hol vásárolható meg

Raiker Borkereskedés és kiskereskedések

Frittmann Pincészet bemutatása

"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!