A pincészet borbemutatása
Második termése az ültetvénynek, amely szép, agyagos talajszerkezetű, így termése aprófürtű, de koncentrált zamattal bír. A cél az volt, hogy a német Rajnai vidékén megtalálható rajnai rizlingekhez hasonló, lendületes, kellemes aromájú, üde bort készítsünk.
Érlelési információkReduktív feldolgozás. |
Hol vásárolható meg
Raiker Borkereskedés és kiskereskedések
Frittmann Pincészet bemutatása
"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik.