A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szürkebarát

Csernyik Pince Szürkebarát 2011

Véleményünk szerint

Gazdag, összetett illat, amelyből előbb gyógyszeresség jön, majd a barackos, almás gyümölcsösséget pörkölési jegyek egészítik ki. Lendületes savak hatolnak át ezen a közepes súlyú, olajos textúrájú, enyhén tüzes boron. Az aromatikát elsősorban a hordós érlelés által létrehozott ízek alakítják. Jelentős beltartalommal bíró, krémes tapintású korty, amely lecsengésében ásványokkal búcsúzik.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-11-20

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Mátra
  • Alkohol %

    13.5 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    1500-1600 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% szürkebarát

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A bor a Gömöri-dűlő termése, amelyet andezittörmelékben gazdag barna erdőtalaj borít. Az ültetvény kora nyolv év, a szüretre szeptember 8-án került sor. A váratlanul korán teljes érésbe került szőlő a bogyózást követően azonnal préselésre került. Az erjedést 20 órás mustülepítés előzte meg. A tétel fajélesztő segítségével erjedt ki, használt 225 literes hordókban, melyekben 4 hónapig volt finomseprőn érlelve, felkeverés nélkül.

Érlelési információk

11 hónapig 4 db 3-6 éves 225 literes fahordóban érett a bor.

Hol vásárolható meg

Borfalu Bortéka Budapest, Colour Wineworld budapest, Kőbányai Bortár Budapest, Pincekulcs Borkereskedés Budakeszi, Tarján Borház Salgótarján, Filoxéra Bortéka Szeged, Borday Borbár Szolnok, Mátrai Borok Háza Gyöngyös

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!