A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kreinbacher Nagy-Somlói Juhfark Selection

Kreinbacher Birtok Kreinbacher Nagy-Somlói Juhfark Selection 2011

Véleményünk szerint

Tiszta, erőteljes fellépéssel köszöntik a kóstolót a bor ásványos, virágos, fehér húsú gyümölcsös jegyei. A korty ízgazdag, csak úgy dőlnek belőle a kövek; hatásukat növeli, hogy a savak együttműködnek a mineralitással, beállnak alájuk, hogy azok így magasabbak látsszanak. Szikár, citromos, zöld almás aromatikájú, közepes súlyú és ennél kissé magasabb alkoholérzetű bor. Lecsengésében kesernyésség. Nem az a finomkodó típus, de közöttünk is voltak rajongói.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-06-06

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Somló
  • Alkohol %

    13.5 %
  • Palackmennyiség

    3714
  • Ár

    3590 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% juhfark

Kreinbacher Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A tétel 100%-ban 500 l-es fahordóban, spontán erjesztéssel, majd ugyanott 10 hónapos érleléssel készült. Komoly formátumú borhoz illően illata nem tolakodó, de tiszta és összetett, jellemző elem nehezen ragadható ki. Szájban tökéletes egyensúlyt, finom somlói ásványosságot, az optimálisan megválasztott szüreti időpontból fakadóan arányosan felépített testet érzékelünk. Komoly, komplex ételek mellé ajánljuk! Nem szabad túlhűtve fogyasztani (14-15 Celsius-fok)!

Érlelési információk

500 literes magyar tölgyfahordóban érett.

Hol vásárolható meg

Bortársaság, kiskereskedelem

Kreinbacher Birtok bemutatása

Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!