A pincészet borbemutatása
A tétel 100%-ban 500 l-es fahordóban, spontán erjesztéssel, majd ugyanott 10 hónapos érleléssel készült. Komoly formátumú borhoz illően illata nem tolakodó, de tiszta és összetett, jellemző elem nehezen ragadható ki. Szájban tökéletes egyensúlyt, finom somlói ásványosságot, az optimálisan megválasztott szüreti időpontból fakadóan arányosan felépített testet érzékelünk. Komoly, komplex ételek mellé ajánljuk! Nem szabad túlhűtve fogyasztani (14-15 Celsius-fok)!
Érlelési információk500 literes magyar tölgyfahordóban érett. |
Hol vásárolható meg
Bortársaság, kiskereskedelem
Kreinbacher Birtok bemutatása
Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.