A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Lellei Cabernet Sauvignon

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. Lellei Cabernet Sauvignon 2012

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor illatának középpontjában a sötét bogyós gyümölcsök állnak, elsősorban aszalt meggy és szilva; mindezt vanília és babér kíséri. A kompozíció közepes testből, ennek megfelelő alkoholtartalomból és visszafogott savakból áll, a tannin mennyisége a súlycsoportnak megfelelő, textúrájában kissé az ínyhez tapad. Részben utóbbi szerkezeti elemnek is köszönhető, hogy az ízvilágban inkább a fűszeres zamatok kerülnek a fókuszpontba, ezek mögött azonban a gyümölcsök is ott sorakoznak.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-11-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  15000
 • Ár

  1300 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Aszalt szilvára és kék bogyós erdei gyümölcsökre emlékeztető illatú bor. Ízében felfedezhetőek a hordós érlelés jegyei, melyek kiemelik a fajtajelleges karaktert. A korty végén étcsokoládés íz bukkan fel. Már érezhetők rajta a palackérlelés jegyei. Hosszú lecsengésű, testes bor.

Érlelési információk

A bort tizenhat hónapon keresztül 50%-ban barrique, 50%-ban másodtöltésű, magyar és amerikai kis tölgyfa hordóban érlelték. A piacra kerülés előtt nyolc hónapig palackban érlelték.

Pinceidő

5-6 év

Hol vásárolható meg

Garamvári Szőlőbirtok vinotékái (Budafok, Balatonlelle, Garay Center 41-es üzlet), Tesco, Auchan, Vinárium

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása

A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!