A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tivald Cabernet Sauvignon

Eszterbauer Borászat Tivald Cabernet Sauvignon 2009

Véleményünk szerint

Gazdag illat, amelyet elsősorban a hordós érlelés vaníliás, fűszeres jegyei határoznak meg. Később, ahogy levegőt kap a bor, illetve a szárazpróbában már erősebb a bogyós gyümölcsök jelenléte. A korty aromáiban az illatnak megfelelően halad; kifejezetten hosszú, lecsengése sokáig a szánkban időz. A közepesnél teltebb test és az erőteljes, fiatalos tanninok jelenléte mellett jól esnek az észrevehető savak. Adnánk neki időt, szerintünk (hála szerkezetének és aromaintenzitásának) egy-két év palackos érlelés csak jót tehet neki.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-02-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  15.0 %
 • Palackmennyiség

  3500
 • Ár

  4990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Eszterbauer Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Földrajzi adottságaink a cabernet-k közül inkább a franc-nak kedveznek, mint a sauvignonnak, így utóbbi valamivel ritkábban jön be, de ha bejön, akkor nagyon. Tivald ezeket az alkalmakat szeretné minél többször megragadni. Ahogy a világ legnagyobb nemzetközi borversenyei mutatják, ezt sikerrel teszi. Jellemzés: hűvös hangulatú illatában szép érett fekete bogyósok uralkodnak, kis paprikás fűszeresség teszi még érdekesebbé. Kellemes, kerek ízek. Szeder és áfonya kávéval nyakon öntve, halvány kesernyés jeggyel a végén. Szép hosszú lecsengés, a fa itt jelenik meg erőteljesebben az ízben. Nagytestű, nagyon tartalmas és sokrétű ital magas alkohollal, de szerencsére ez nem megy az ihatóság rovására. Borcímkefotón: Borászatunk e kiemelt termékének címkéjén nagyapám napszámosára, Tivaldra emlékezem. A mindig borostás arcú, ápolatlan külsejű, kaszától, kapától és a nyári forróságtól meggyötört napszámos, kit gyerekfejjel (helytelenül) lenéztem, és nyugalmát időnként csínytevéseimmel zavartam. Most elégtételül a legszebb borunk címkéjén álljon számára emlékezés és verejtékes munkájáért elismerés...

Érlelési információk

15 hónap tölgyfa hordós és 6 hónap palackos érlelés.

Hol vásárolható meg

Corvinum/Raiker, a borszaküzletek részletes listája: http://www.eszterbauer-bor.hu/index.php/hol-kaphatoak-boraink.html

Eszterbauer Borászat bemutatása

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boruk a Szekszárdi Kadarka. Őseik tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi "paraszt-polgári" világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!