A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chardonnay

Haraszthy Pincészet Chardonnay 2008

Véleményünk szerint

Szinte vízszerűen halvány árnyalatú a színe. Behízelgő illatvilág jellemzi, almával, egressel, bodzával. A roppanó savak jelentik a vezető ízhatást, mögöttük közepes test és alkohol. Az illatra emlékeztető, de visszafogottabb aromák jönnek az ízben. Aperitifnek kiváló bor. Ha nincs a kezünk ügyében sauvignon blanc, akkor ezt a chardonnay-t is kínálhatjuk friss zöld spárgához köszönhetően annak, hogy illat- és ízjegyeiben emlékeztet a fajtára, de egy friss tavaszi zöldségleveshez sem lenne rossz.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-03-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Haraszthy Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Egy kiváló példája a chardonnay fajtának. Az elegáns savszerkezet mellett egy kis vajasság is előbújik, mely oly jellemző a chardonnay-ra. Lévén, hogy fahordó nem érte a bort élete során, örömmel fedezhetjük fel az elsődleges aromákat, a friss gyümölcsösséget. Illatban és ízben egyaránt találhatunk egy kis ananászt és körtét. Igazán megéri megkóstolni ezt a chardonnay-t hideg előételekkel, melyben találunk friss salátát és akár gyümölcsöket. Képzeljük el ezt a bort egy csirke étellel, mely ananásszal és olvasztott vajjal készült. Köszönhetően könnyedebb testének és kellemes savainak, aperitifként is élvezhetjük.

Érlelési információk

Reduktív módon

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Culinaris, Szent István Borház, Haraszthy Pincészet képviselő

Haraszthy Pincészet bemutatása

Az etyeki Haraszthy Vallejo Pincészet elragadó lovagtermében, a hordók és a borkönyvtár társaságában bárki átélheti a borok csodálatos világát. A három mesterség: a borász, a sommelier és a séf szemszögéből ismerkedhetnek meg a borral. A Budapest peremén, harminc percre a belvárostól elhelyezkedő pincészet fantasztikus helyszín mind a borguruk, mind pedig azok számára, akik szeretik ínycsiklandó ételekkel, pihenéssel vagy akár csak az épített és a természeti környezet látványával kényeztetni magukat. A Haraszthy Pincészet jelmondata, a "La esencia de la vida" (Az élet eszenciája) szintén arról tanúskodik, hogy ebben a pincészetben a borászat nem csak a borról szól, hanem annál sokkalta többről, a kikapcsolódásról, a változatos programokról, a feledhetetlen élményekről is.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!