A pincészet borbemutatása
Egy kiváló példája a chardonnay fajtának. Az elegáns savszerkezet mellett egy kis vajasság is előbújik, mely oly jellemző a chardonnay-ra. Lévén, hogy fahordó nem érte a bort élete során, örömmel fedezhetjük fel az elsődleges aromákat, a friss gyümölcsösséget. Illatban és ízben egyaránt találhatunk egy kis ananászt és körtét. Igazán megéri megkóstolni ezt a chardonnay-t hideg előételekkel, melyben találunk friss salátát és akár gyümölcsöket. Képzeljük el ezt a bort egy csirke étellel, mely ananásszal és olvasztott vajjal készült. Köszönhetően könnyedebb testének és kellemes savainak, aperitifként is élvezhetjük.
Érlelési információkReduktív módon |
Pinceidő3 év |
Hol vásárolható meg
Culinaris, Szent István Borház, Haraszthy Pincészet képviselő
Haraszthy Pincészet bemutatása
Az etyeki Haraszthy Vallejo Pincészet elragadó lovagtermében, a hordók és a borkönyvtár társaságában bárki átélheti a borok csodálatos világát. A három mesterség: a borász, a sommelier és a séf szemszögéből ismerkedhetnek meg a borral. A Budapest peremén, harminc percre a belvárostól elhelyezkedő pincészet fantasztikus helyszín mind a borguruk, mind pedig azok számára, akik szeretik ínycsiklandó ételekkel, pihenéssel vagy akár csak az épített és a természeti környezet látványával kényeztetni magukat. A Haraszthy Pincészet jelmondata, a "La esencia de la vida" (Az élet eszenciája) szintén arról tanúskodik, hogy ebben a pincészetben a borászat nem csak a borról szól, hanem annál sokkalta többről, a kikapcsolódásról, a változatos programokról, a feledhetetlen élményekről is.