A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
György-Villa Collection Etyeki Chardonnay

György-Villa Pincészet György-Villa Collection Etyeki Chardonnay 2010

Véleményünk szerint

A bor közepesen intenzív illatában citrusos, zöld fűszeres, krétás jegyeket érzünk. A korty - az illatbenyomásnak megfelelően - élénk savakkal, könnyed, mégis krémes testtel, illően alacsony alkoholtartalommal bír. Áttekinthető aromatára citromfűre, fehér húsú őszibarackra emlékeztet, utóízében vegetális ízek bukkannak fel. Csőben sült brokkolihoz vagy egy olajos magvaktól téli hangulatú salátához kínálnánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-11-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  12.3 %
 • Palackmennyiség

  38900
 • Ár

  1299-1499 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

György-Villa Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Kezdetben érett fehér húsú gyümölcsök kedveskednek érzékeinknek. Ezt szépen kiegészíti egy kis diós hangulat, mely hol felbukkan, hol elrejtőzik, éppen milyen kedve tartja. Ízben krémes, zamatos, közepesen telt bor. A fajta tisztasága érezhető minden cseppjében, melyben a ropogós, de integrált savtartalom újabb és újabb lendületet ad a kortynak.

Érlelési információk

Tartályos érlelés.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Metro, Cora, Auchan, Tesco, Interspar, CBA, ital-nagykereskedések, gasztronómia

György-Villa Pincészet bemutatása

A borvidék gazdagságát is szimbolizáló György-Villát 1827-ben kezdték el építeni. Ezután többször cserélt gazdát, végül egy Dőry György nevű borkereskedő 1867 karácsonyára építette át a mai formájára, ajándékul barátnőjének. 1986-ban került sor az épület és a park teljes felújítására A Pincészet főborásza, Romsics László nemzetközi borakadémikus 2003-ban felvételt nyert a szakmában jelenleg legmagasabb képzést biztosító Master of Wine iskolába, melynek jelenleg is a hallgatója. Az általa készített GYÖRGY-VILLA Collection bor- és Francois pezsgőcsalád méltán a gasztronómia egyik legkedveltebb termékei.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!