A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Sauvignon

Linbrunn Pincészet Cabernet Sauvignon 2013

Véleményünk szerint

Színe közép rubin. Kezdetben kicsit fülledt az illata, benne fémek, fák, túlérett fekete cseresznye, csillagánizs. Lekváros, fahéjas. Ízben a csipkebogyó, a lekvár figyelhető meg először, majd a hordó, fűszerek. Jelentős tanninok jellemzik. Lecsengéskor keserű csokoládé íze is érezhető.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-07-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13,2 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  2590 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

Cabernet sauvignon szőlőnk 2010-ben a kisharsányi Bocorban érett, a többi szőlőt a Szársomlyó Remete-dűlőjében és Villány emblematikus dűlőjében, a Jammertálban szedtük. A szőlőket hagyományos módon dolgoztuk fel, és oxidatív erjesztéssel, kézi csömöszöléssel erjesztettük a mustot, agyagkalap alatt érleltük először a bort. Ezt követően 21 hónapos - zömmel fahordós - érlelés után beérett cabernet sauvignont 2012 végén palackoztuk. A palackokat pincénkben tartjuk, érleljük még, onnan szállítunk ki rendelésre.

Érlelési információk

fahordós

Pinceidő

1-1,5 év

Linbrunn Pincészet bemutatása

Szép borokat készítünk szép szőlőkből, jó áron. Nem véletlenül lett névadónk a szőlőműves Linbrunn mama, azt valljuk, hogy a bor sorsa a szőlőben dől el a tőkéken, a természet, az évjárat ajándékaként. Borászként a tisztaság, az odafigyelés és a türelem a legfontosabb, s a múlt értékeinek megőrzése mellett a nyitottság az új technológiákra. A borversenyek útjelzők számunkra, aranyérmeink, a best buy minősítések pedig vásárlóinknak mutatják meg, hogy a Linbrunn-bor a legjobb választások egyike!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!