A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Irsai Olivér Prémium

Danubiana Irsai Olivér Prémium 2013

Véleményünk szerint

Virágos, zöld fűszeres asszociációkat kelt a fehérarany színű bor közepes intenzitású illata. A korty szerkezetét a könnyed test, az ezt megtartani képes, de az előtérbe nem lépő savak, valamint az alacsony alkohol határozza meg. Az ízvilágban előrelépnek a citrusos, grépfrútos ízek, de ott maradnak az illatot átszövő bodzás, virágos aromák is. Egyenes vonalvezetésű, kellemes tétel, nyári délutánokra ajánljuk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  12000
 • Ár

  799 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% irsai olivér

A pincészet borbemutatása

Az Irsai Olivér magyar szőlőfajta, melyet Kocsis Pál nemesített a csabagyöngye és pozsonyi fehér fajtákból 1930-ban. Ezt a friss, üde bort lágy savszerkezet és finom muskotályos illat jellemzi. A kiváló alapanyag mellett a korszerű technológia és borkezelési eljárások eredménye ez a kiváló élvezeti értékű bor.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Hol vásárolható meg

Aldi Magyarország

Danubiana bemutatása

A Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft 100% német tulajdonú. 1990-ben alapították a Binderer testvérek Bt-ként és teljes jogutódlással 2011-ben alakult Kft-vé. Az alapítás célja az általuk forgalmazott magyar borok minőségének emelése. Gyöngyösön a Mátrai illetve Bükk aljai borvidék, Bonyhádon pedig a Tolnai, Szekszárdi, Pécsi, Villányi illetve a Dél-Balatoni borvidék szőlőit vásároljuk meg és dolgozzuk fel. A reduktív technológiának köszönhetően igazán friss, üde és gyümölcsös borok készülnek, melyek főként a nemzetközi piac ízlését és igényeit elégítik ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!