A pincészet borbemutatása
Főszeres, ásványos illat ribizlivel és cseresznyével. Rendkívüli gyümölcsösség jellemzi a szájban, amit a csersavak kiválóan támogatnak. Telt, húsos, sokrétő és elegáns. Lecsengése hosszú és ásványos, friss cseresznyeízzel. Ételajánlat: Fácáncombok ribizlis palacsintával
Érlelési információk18 hónapig barriquehordókban |
Pinceidő2020-ig |
Hol vásárolható meg
Budapest Bortársaság
Weninger Pincészet bemutatása
Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”