A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Merlot

Weninger Pincészet Merlot 2006

Véleményünk szerint

Lassabban nyíló illat meggyel és szilvakompóttal (fűszerestül). Megkóstolva élénk sav- és tannintartalommal, nagy testtel és az illatnak megfelelő, intenzív ízekkel találkozhatunk. Utóízében jóféle belga kakaópor. Még mindig nagyon fiatalos. Annak ellenére, hogy a merlot-ból készült borokat legtöbbször nőkhöz hasonlítják, ez a tétel mégis inkább olyan, mint egy erős testalkatú férfi, a sportosabb, mint az elterpeszkedő típusból. Sült marha- vagy vadhúshoz adnánk piros bogyós erdei gyümölcsökből készített mártással.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-10-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  6100 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Weninger Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Főszeres, ásványos illat ribizlivel és cseresznyével. Rendkívüli gyümölcsösség jellemzi a szájban, amit a csersavak kiválóan támogatnak. Telt, húsos, sokrétő és elegáns. Lecsengése hosszú és ásványos, friss cseresznyeízzel. Ételajánlat: Fácáncombok ribizlis palacsintával

Érlelési információk

18 hónapig barriquehordókban

Pinceidő

2020-ig

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság

Weninger Pincészet bemutatása

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!