A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Merlot

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Merlot 2006

Véleményünk szerint

Közepesen nehéz bor, amelyből piros bogyós gyümölcsök aromák domborodnak ki, a háttérben azonban megjelennek fűszeres jegyek is. A kerek tannintartalom és a frissítő savak is hozzájárulnak ahhoz, hogy egy jól iható vörösbor legyen a végeredmény. A bor utóízében étcsokoládéval és meggyel találkozunk. Szívesen ajánljuk klasszikus marhapörkölthöz vagy nyár esti grillpartihoz.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-03-09

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Dél-Balaton
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    12000
  • Ár

    1200 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% merlot

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

Kisfahordóban, 12 hónapon át érlelt tétel

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Pincészet, Central Drinks

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek, melyből 20 ha 2000 óta telepített, magas tőkeszám/ha ültetvény, 10 ha művelésmód váltással átalakított. A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klárimama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. A két kisebb testvér is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, aki született és végzett vendéglátósként a család 250 éves műemlék pincéjében berendezett éttermét is vezeti Balatonszemesen. Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!

A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás