A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Magnus Balatonfüred-Csopaki Merlot

Canter Borház Magnus Balatonfüred-Csopaki Merlot 2012

Véleményünk szerint

Rubin színt mutat a bor. Az illat az első szippantáskor animális asszociációkat idéz, amelyek azonban rövid levegőztetés után szedres, áfonyás és pörkölési jegyeknek adják át a helyüket. A közepes felső szegmensébe sorolható testtel bíró kortyba az élénk savak visznek lendületet és ugyancsak ezek segítik kiemelni a meggyes, fekete ribizlis, szilvás zamatokat. Az alkohol és a tanninok a súlycsoportnak megfelelőek és a kompozíció integráltak. Zamatos vörösbor mértéktartó hordós érleléssel. Már kóstoltuk 2014. június 10-én: A bor színe még frissességre utaló, lilás peremmel bír. Illata szegfűszegre, borsra és más fűszerekre, valamint szilvára, meggyre emlékeztető jegyeket vonultat fel, közepesnél nagyobb intenzitással. A kortyban is a fűszeres zamatok jelentik az első benyomást, ehhez az érzethez azonban hozzájárulnak a még fiatalos formát mutató tanninok is. A korty második felét ugyanakkor a savak jelenlétét bizonyítva az olyan hűvös tónusú gyümölcsök uralják, mint a meggy, a kökény és a fekete ribizli. A test közepes, az alkohol beépül a kompozícióba. ***

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  13,4 %
 • Palackmennyiség

  12000
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

A pincészet borbemutatása

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászati műhelyeként épült fel a Balaton északi partjának festői környezetében, kivételes építészeti és borkészítési technológiával felszerelve. A megkülönböztetett figyelemmel, kis szériában készült borainak első évjáratát rejti ez az egyedileg sorszámozott, megismételhetetlen palack. Dörgicsei kiemelt dűlőinkről származó Merlot borunkat kíméletes feldolgozás után 1. osztályú magyar tölgyből készült fahordókban érleltük. A fajtára jellemző - piros bogyós gyümölcsökre emlékeztető - illatok és ízek a vastag, telt, bársonyos zamatokkal együtt egy gyönyörű vörösbor értékeit és élményét nyújtják. Egy igazi balatoni csúcs-vörös a Canter Borházból. Készült: 12.000 darab sorszámozott palackban.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Hol vásárolható meg

Hipermarketek

Canter Borház bemutatása

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászati műhelyeként épült fel a Balaton északi partjának festői környezetében, kivételes építészeti és borkészítési technológiával felszerelve. A 2012-ben felépült borászat tervezésénél nem számított a külcsín, a különleges látványelemek felvonultatása. A tervezéstől jelen lévő borászok szemében csak egy cél lebegett, egy olyan tiszta technológiájú, átlátható pince megépülése, melyben egy a fontos: A bor.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!