A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Merlot

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Merlot 2006

Véleményünk szerint

Nehéz, koncentrált illat teli fekete és pirosbogyós gyümölcsökkel, édes marcipánnal és keleti fűszerekkel. A nagy testet a szőlőfajtára jellemző tengermélységű, bársonyos tannintartalom kíséri, amely miatt azonban nem veszít lendületéből. A bor csordultig van ígéretekkel, úgyhogy talán érdemes lenne belőle félre tenni néhány palackot. Vérmérséklettől és egyéni ízléstől függően idézhet szarvas-vadászatot, egy vörös bársonyruhát vagy a párizsi Moulin Rouge-t.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-07-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  3520 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Merlot személyiségét mindig nőnemben képzeljük el. A 2006-os évjáratot leginkább egy telt és buja de arányos testű, délies karakterű, melegséget sugárzó, érett nőként lehetne megjeleníteni. A bor koncentrált és gazdag. Dús benne minden, de kifejezetten egyensúlyos. Meleg, telt illatú, érett gyümölcsös, vastag, húsos, szinte kedvünk támad beleharapni. Akár hosszú érlelésre is alkalmas.

Érlelési információk

1 év kishordós és ászokhordós érlelés után palackoztuk

Hol vásárolható meg

IN VINO VERITAS Borkereskedés

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!