A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Merlot

Fáncsi Hegyi Pince - Boden-Vin Kft. Merlot 2011

Véleményünk szerint

Színe közepes intenzitású rubin, szélén már téglásba hajló. Illata pirospaprika-por, mák, föld, avar, meggy, kis illó. Ugyanakkor lekváros illatjegyek is feltűnnek. A kortyban szintén egyszerre van jelen a fanyar meggy és a túlérett lekvárosság, mindezt szintén avaros, teás jegyek díszítik. A tanninok elöl érezhetők. Test közepesnél vékonyabb.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-12-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

A pincészet borbemutatása

Rubintvörös színe, fűszeres illata, bársonyossága és eleganciája teszi egyedivé. Illatában és ízében gyakran a cseresznye, az eper és a málna érezhető, de fűszeres jelleg is felfedezhető.

Pinceidő

azonnal fogyasztandó

Fáncsi Hegyi Pince - Boden-Vin Kft. bemutatása

Az eddig elért sikereknek köszönhetően a Boden-Vin Kft. 2010 tavaszán vásárolta meg Kötcse településen lévő üzemhasználaton kívüli pincét és szőlőfeldolgozó üzemét. Kötcse a Dél-Balatoni Borvidéken, Balatonszárszótól 7km-re található. A pince a festői Fáncsi hegy lankás oldalán helyezkedik el, neve is innen származik. Kimondottan borturizmusra, a borok gasztronómiai élvezetére jött létre. 2011.év végétől a Kft. palackozott borokkal is megjelenik a belföldi piacon, melyek palackozása a kötcsei telephelyen történnek, korszerű triblock palackozó géppel. A folyamatosan szépülő pincében megtalálható egy palackozó helyiség,látványos borkóstoló terem, valamint a pince, ahol saválló acéltartályban érlelik a palackozásra szánt borokat. A jövőben egy 200 fő kiszolgálására alkalmas borterasszal szeretnénk bővíteni, ahol minőségi borok és különféle programok várják a szórakozni vágyó vendégeket.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!