A pincészet borbemutatása
Merlot vérvonalunkhoz hűen a 2011-es évjárat bora is kitárulkozó, szerethető, magával ragadó bor. A piros bogyós gyümölcsök (som, vörös áfonya, málna, meggy) felvezetése után gazdag fűszeres jegyek (szegfűszeg, ánizs, kávé, grillázs) bontakoznak ki. A déli fekvésű dűlők melegét telt, érett világában őrzi, minden cseppje lélekmelengető. Országos Borverseny – aranyérem.
Érlelési információkA 14 hónap kis hordós érlelés után palackozták. Az érlelés 225 literes magyar tölgyfa hordókban (zempléni és mecseki tölgyből) és ászokhordókban zajlott. 2014 júliusában palackozták. |
Hol vásárolható meg
Vylyan Pincészet. A tétel 2015 februárjától lesz megvásárolható.
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.