A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Vylyan Villányi Merlot

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Vylyan Villányi Merlot 2011

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor illata kezdetben visszafogottan indul, ahogy azonban levegőt kap a bor, mind több sötét bogyós gyümölcs bújik elő a pohárból, a fűszeres és bőrös asszociációkon túl. A telt test és az ennek megfelelő alkoholtartalom mellett is élénknek hat a bor, ez a kompozícióval arányos és a szorosan a tanninokhoz tapadó savaknak köszönhető. Az ízvilágban visszatérnek a szilvát, kávét és étcsokoládét idéző zamatok, amelyek kitartanak a hosszú lecsengésben is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-11-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14,3 %
 • Palackmennyiség

  15000
 • Ár

  3510 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Merlot vérvonalunkhoz hűen a 2011-es évjárat bora is kitárulkozó, szerethető, magával ragadó bor. A piros bogyós gyümölcsök (som, vörös áfonya, málna, meggy) felvezetése után gazdag fűszeres jegyek (szegfűszeg, ánizs, kávé, grillázs) bontakoznak ki. A déli fekvésű dűlők melegét telt, érett világában őrzi, minden cseppje lélekmelengető. Országos Borverseny – aranyérem.

Érlelési információk

A 14 hónap kis hordós érlelés után palackozták. Az érlelés 225 literes magyar tölgyfa hordókban (zempléni és mecseki tölgyből) és ászokhordókban zajlott. 2014 júliusában palackozták.

Hol vásárolható meg

Vylyan Pincészet. A tétel 2015 februárjától lesz megvásárolható.

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!