A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Nagy Palánt Furmint

Breitenbach Pince Nagy Palánt Furmint 2008

Véleményünk szerint

Közepesen intenzív, sokszínű illatképpel fogad a bor, amelyben a mézes-gyantás jegyeket követően érett gyümölcsök és mineralitás jelenik meg. Kóstoláskor elegánsabbnak, karcsúbbnak érezzük a bort, amelynek oka az élénk savakban, valamint citrusos és ásványos aromákban keresendő. A bor finoman olajos, krémes textúrája azonban elárulja, további fejlődés várható. Jelenleg ebédbor, készítsünk hozzá mézes-mustárban marinált, sült almával tálalt csirkét, és kortyoljunk el belőle még egy pohárral a délután folyamán!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-09-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  1199
 • Ár

  1950-2100 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% madárkás furmint

A pincészet borbemutatása

A Lapis dűlő középső nagy palánt dűlőrészéből szüretelt 40 éves madárkás furmint ültetvény terméséből készült.2008 október 6-án lett szüretelve teljesen egészséges fürtökből 0,53ha termőterületről. Zúzás, préselés majd ülepítés következett. Saját élesztős erjesztés,majd fejtés és kénezés után még 13 hónap finomseprős érlelés következett. Derítés bentonittal majd szűrés és palackozás. A szívemhez nagyon közel áll a Lapis dűlő középső része mert a nagyapám itt élt a dűlő közepén lévő házban és a szőlők telepítését is ő vezette. Keresztanyám itt született kinn a hegyen lévő házban.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés 19 hónap

Pinceidő

2013

Hol vásárolható meg

Firkász étterem, Bor Boksz, Kézműves borok háza

Breitenbach Pince bemutatása

Pincészetünk 5,6 hektáron gazdálkodik. Furmint és hárslevelű fajtákat termesztünk. A művelésmódok között a magas és az alacsony kordontól a bakművelésig minden megtalálható. A tőkéink kora 40 és 90 év között változik. A borok technológiamentesen készülnek, hagyományos kézi feldolgozással. A borok készítésénél nem használunk fajélesztőt. Bentonit, mérsékelt mennyiségű kén és vizahólyag, amit használunk a borkészítésben. Az átlagosnál hosszabb érlelési időt biztosítunk a boraink természetes stabilitásához. Érleléshez és erjesztéshez is másod- és harmadtöltésű, 225-300 literes fahordót használunk. A tőkénkénti terhelés 0,5 kg és 1,2 kg között változik. A tőkesűrűség 10000 tőke/hektár és 3300 tőke/hektár között változik.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!