A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Nagytályai Cabernet Franc Nagyaszó dűlő

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Nagytályai Cabernet Franc Nagyaszó dűlő 2010

Véleményünk szerint

Minden szabályt lerombol. A halvány gránátszínű bor édes hangulatú illata elsősorban sárga húsú gyümölcsökre és cseresznyére emlékeztet minket. Ezek mellett a telet idéző fűszerek bővítik az illatképet: szegfűszeg, fahéj, kardamom. A kóstoláskor érezhető maradék cukor még messzebb visz a járt utaktól. A tanninok jelenléte alig érezhető, a savak beépültek, az így kialakuló bársonyos textúra képes együttműködni a bor édességével. A test telt, az alkohol egy meleg tónussal teszi még kerekebbé a bort, a lecsengésben mézes, karamelles, szilvás ízek bontakoznak ki.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-06-06

 • Típus

  Félszáraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  16.0 %
 • Palackmennyiség

  530
 • Ár

  8950 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

talaj: vulkanikus, kitettség: déli, szőlő kora: 12 év, szüret időpontja: 2010.11.03., mustfok: 25 (284g/l), mennyiség: 400 liter, cukor: 11,7 g/l sav: 6,3 g/l cme: 33,6 g/l

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!