A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chateau Teleki Villányi Cabernet Franc

Csányi Pincészet Chateau Teleki Villányi Cabernet Franc 2012

Véleményünk szerint

Rubinszínű a bor, amelynek gyümölcsközpontú illata tömény, áfonyás, szedres, szilvás jegyekből felépülő karaktert mutat. Kóstoláskor a finomszemcsés tanninok bizonyulnak vezető szerkezeti elemnek, amelyek egyrészt integrálódnak a kompozícióba, de gerincet is rajzolnak neki. A test telt, az alkohol- és savtartalom közepes. A sötét bogyós gyümölcsök itt is felbukkannak a csokoládés, fűszeres asszociációk mellett, a kortyban azonban nem az aromatika, hanem inkább a szerkezet áll a középpontban.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-02-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  12000
 • Ár

  2540 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Csányi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A bor 40%-a másod- és harmadtöltésű 225 literes barrique hordókban érett 18 hónapig, 60%-át hagyományos tölgyfa hordóban érleltük. Mély rubinszín, gazdag fekete bogyós-gyümölcsös illat, étcsokoládés és érett szilvás ízjegyekkel. Tanninban gazdag vörösbor, harmonikus savakkal. Fogyasztását 18 °C-on ajánljuk vadételekhez, erdei gombás szószokkal készült húsételekhez, vagy aszalt gyümölcsökkel, keserű csokoládéval készült desszertekhez.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Hol vásárolható meg

Borkereskedés, étterem, In Vino Veritas, Csányi Pincészet webshop, hipermarketek.

Csányi Pincészet bemutatása

A Csányi Pincészet elődjét, a Chateau Teleki Borászatot Teleki Zsigmond alapította 1881-ben. A császári és királyi udvari szállító neve a filoxéra vész idején vált Európa szerte ismertté - az általa kikísérletezett, filoxérának ellenálló alanyfajták szelekciója révén. Pincészetünk a közelmúlt nagyszabású fejlesztéseinek eredményeképpen modern borászati üzemmé vált, ahol a haladó szellemű borkészítéshez nélkülözhetetlen technológia birtokában sem feledkezünk meg a kialakult nagyszerű borkészítési hagyományokról, melyek lényege: a szőlőben megtermelt értékeket maximálisan és nagy biztonsággal megjeleníteni a borokban. Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerünk módszerében a hagyományokra épül, boraink hagyományos fahordós és barrique hordós érlelését pedig biztonságos palackozás követi - jelenleg legmodernebbnek számító palackozó gépsorral. Évente 2 millió palack bort készítünk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!