A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Nyitány Rosé

Csernyik Pince Nyitány Rosé 2013

Véleményünk szerint

Friss, intenzív, gyümölcsös illat köszönt, amikor a pohárba szagolunk, jegyei közül elsősorban az eper, a cseresznye és a málna tűnik ki. A kortyot a tiszta, piros bogyós gyümölcsökre emlékeztető aromatika határozza meg. A szerkezeti elemek ennek dolgoznak alá: a test könnyed, de megfelelő alapot nyújt az ízvilágnak, a savak nem lépnek a főszerepbe, de gondoskodnak a bor lendületéről, az alkohol közepes. A kerek, aromákra hangolt rozéstílushoz sorolnánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-04-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Gyöngyöstarján Szárazvölgy-dűlőjéből származik az alapanyag. A 34 éves kékfrankosültetvényen 3000 tőke található hektáronként. A termésmennyiség 55 hl/ha.

Érlelési információk

Három időpontban szüretelve, a színmust leengedése a kék szőlő cefréjéről 4-8 órás áztatás után történt meg. Az erjesztés 3 különböző fajélesztő segítségével ment végbe. A tétel egy része 20-23 Celsius-fokon, a másik része 15-18 Celsius-fokon erjedt. Érlelés: 4 hónap tartályban. 2014 januárjában palackozva.

Hol vásárolható meg

A pincénél.

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!