A pincészet borbemutatása
Gyöngyöstarján Szárazvölgy-dűlőjéből származik az alapanyag. A 34 éves kékfrankosültetvényen 3000 tőke található hektáronként. A termésmennyiség 55 hl/ha.
Érlelési információkHárom időpontban szüretelve, a színmust leengedése a kék szőlő cefréjéről 4-8 órás áztatás után történt meg. Az erjesztés 3 különböző fajélesztő segítségével ment végbe. A tétel egy része 20-23 Celsius-fokon, a másik része 15-18 Celsius-fokon erjedt. Érlelés: 4 hónap tartályban. 2014 januárjában palackozva. |
Hol vásárolható meg
A pincénél.
Csernyik Pince bemutatása
Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.