A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling

Danubiana Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

Az illatban alacsony intenzitással, de tisztán érezhetőek az almás és körtés jegyek. Kóstoláskor egy, a könnyedség felső szegmensébe sorolható testet érzünk, amelyet meghaladnak a savak, így ez utóbbi szerkezeti elem határozza meg a bor dinamikus felépítését és helyezi az előtérbe a frissítő, citrusos, zöld almás aromákat, míg az őszibarack inkább a háttérben marad. Zamatos, lendületes bor jó arányokkal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  11.5 %
 • Palackmennyiség

  12000
 • Ár

  499 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A Mátrai borvidéken termelt olaszrizlinget határozott fajtakarakter, kellemes illat- és zamatanyag jellemez. Utóízében fellelhető a mandulás kesernyés utóíz, amely szintén a fajta jellemzője.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Hol vásárolható meg

Aldi Magyarország

Danubiana bemutatása

A Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft 100% német tulajdonú. 1990-ben alapították a Binderer testvérek Bt-ként és teljes jogutódlással 2011-ben alakult Kft-vé. Az alapítás célja az általuk forgalmazott magyar borok minőségének emelése. Gyöngyösön a Mátrai illetve Bükk aljai borvidék, Bonyhádon pedig a Tolnai, Szekszárdi, Pécsi, Villányi illetve a Dél-Balatoni borvidék szőlőit vásároljuk meg és dolgozzuk fel. A reduktív technológiának köszönhetően igazán friss, üde és gyümölcsös borok készülnek, melyek főként a nemzetközi piac ízlését és igényeit elégítik ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!