A pincészet borbemutatása
Aranysárga színű. Illatában és aromájában citrusos gyümölcsös (citrus, lime), valamint zöld alma héja, picit körülölve ill. kiegészülve körte ízével. Friss ropogós savakkal, melyek kellemesen harmonizálnak a gyümölcsök érett ízével. Megjelenik a termőhely, terroir igazi arculata, mely az ásványosságát adja át a bornak. Utóíze közepesen hosszan sugározza a bor karakterét, s végén a fajtára jellemző keserű mandula ízvilágában teljesül ki. Testes, karakteres bor.
Érlelési információkTartályos feldolgozás és érlelés. 2014. márciusában palackozták. |
Hol vásárolható meg
Pincészet, nagykereskedelem, vinotéka.
HR Winery bemutatása
Saját 280 ha-os szőlőterületünk, jelenleg 26 fajtakínálattal rendelkezik, de csak a gondosan kiválasztott minőségű, dűlőszelektált szőlőfajtáink kerülnek feldolgozásra. Pincészetünk 2012-ben lett felújítva és kibővítve, modern technológiával felszerelve, mely lehetővé tette az elérni kívánt cél megvalósítását. Célunk csúcsminőségű borkészítés a fogyasztók ízlésének megfelelően. A borkészítés korszerű borászati technológiával történik, melynek folyamatait a hűtött-fűtött irányított erjesztésen keresztül állandó ellenőzés alatt tartjuk; akár távúton is, így biztosítva a borok fajtajellegét, az elsődleges aromák kialakulását, a gyümölcsös illat és zamat megőrzését. A vörös borokat magyar tölgyfából készült 1500 l-es hordókban érleljük, mely 6-18 hónap után a borok egyedi ízvilágában nyilvánul meg.