A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling

HR Winery Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

A citromsárga színű bor friss hangulatú illatát a sárgadinnyés, körtés, zöld banános jegyek teszik üdévé. A korty mind a test, mind az alkohol tekintetében könnyed alapokon nyugszik. Az illattal párhuzamos lendületességet kóstoláskor a közepes savak, valamint a citrusos és zöld fűszeres ízek összjátéka adja. E karakter dominanciája miatt a sárga húsú gyümölcsök egy lépést visszavesznek, de jelenlétük így is érezhető. Feszes, egyenes kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-04-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szlovákia
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  5500
 • Ár

  6,5 euro
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Aranysárga színű. Illatában és aromájában citrusos gyümölcsös (citrus, lime), valamint zöld alma héja, picit körülölve ill. kiegészülve körte ízével. Friss ropogós savakkal, melyek kellemesen harmonizálnak a gyümölcsök érett ízével. Megjelenik a termőhely, terroir igazi arculata, mely az ásványosságát adja át a bornak. Utóíze közepesen hosszan sugározza a bor karakterét, s végén a fajtára jellemző keserű mandula ízvilágában teljesül ki. Testes, karakteres bor.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés. 2014. márciusában palackozták.

Hol vásárolható meg

Pincészet, nagykereskedelem, vinotéka.

HR Winery bemutatása

Saját 280 ha-os szőlőterületünk, jelenleg 26 fajtakínálattal rendelkezik, de csak a gondosan kiválasztott minőségű, dűlőszelektált szőlőfajtáink kerülnek feldolgozásra. Pincészetünk 2012-ben lett felújítva és kibővítve, modern technológiával felszerelve, mely lehetővé tette az elérni kívánt cél megvalósítását. Célunk csúcsminőségű borkészítés a fogyasztók ízlésének megfelelően. A borkészítés korszerű borászati technológiával történik, melynek folyamatait a hűtött-fűtött irányított erjesztésen keresztül állandó ellenőzés alatt tartjuk; akár távúton is, így biztosítva a borok fajtajellegét, az elsődleges aromák kialakulását, a gyümölcsös illat és zamat megőrzését. A vörös borokat magyar tölgyfából készült 1500 l-es hordókban érleljük, mely 6-18 hónap után a borok egyedi ízvilágában nyilvánul meg.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!