A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pajzos Tokaji Hárslevelű Késői Szüret

Pajzos Tokaj Pajzos Tokaji Hárslevelű Késői Szüret 2013

Véleményünk szerint

Mélysárga színárnyalattal bír ez a bor. Az illat egyszerre intenzív és koncentrált, így tárja elénk mézes, birses, körtés, mandarinos jegyeit. Átható az íz is, amely tökéletesen megfelel az illat karakterének, hiszen itt is tombolnak a sárgabarackos, birses zamatok. A bor erényei között sorolható fel, hogy mindezt az erőteljes aromatikát támogatja a gazdag szerkezet is. A magas beltartalom mellett adott a bársonyos textúrát létrehozó édesség. E zamat és cukorkoncentráció mellett a savak érzetre alulmaradnak, jelenlétüket mégis bizonyítja a borból áradó frissesség.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-02-11

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12,0 %
  • Palackmennyiség

    21680
  • Ár

    3500-4000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% hárslevelű

Pajzos Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Egy bájos, behízelgő bor tropikális, virágos illattal és a hárs-, valamint az akácméz fűszerességével. Kóstoláskor a finom mézes jegyeket selymes marcipáníz kíséri. 124,6 gramm/liter maradék cukor.

Érlelési információk

A bor kizárólag acéltartályban érett hat hónapig. 2014 novemberében palackozták.

Pinceidő

8-10 év

Hol vásárolható meg

2015. januártól borszaküzletekben és éttermekben

Pajzos Tokaj bemutatása

A Pajzos Pincészetet 1992-ben alapította 12 befektető. A jelenlegi tulajdonos, Jean-Louis Laborde agrármérnök, 1997-ig csak a háttérből volt jelen a borászat életében, amelyben 2000-ben szerzett többségi tulajdonrészt. Ekkor kezdeményezésére újratelepítették a Pajzos dűlőt, így biztosítva az optimális szőlőtermesztést. A Pajzos borok azóta a világ számos országában helyet kaptak a vacsoraasztalon,kiváló presztízs éttermekben, valamint exkluzív gálavacsorákon, így öregbítve a Tokaji Borvidék és a tokaji borok hírnevét. A Pajzos termékcsalád borait a bodrogolaszi Pajzos és sárospataki Megyer dűlők prémium terméséből készítjük. Ezeket a borokat pincészetünk a tokaji hagyományoknak megfelelően gondos szőlészeti és borászati munkával, hordós érleléssel, illetve a modern borkészítési eljárásoknak megfelelően reduktív verzióban is készíti. A prémium Pajzos borok tökéletesen kifejezik két nagyszerű dűlőnk különböző adottságait: A Megyer dűlő ropogós, lendületes, kiváló minőségű száraz alapborokat ad, melyeket hűvösség, elegancia, karakteres ásványosság, valamint friss és üde savszerkezet jellemez – ez a dűlő adja a Pajzos márka prémium minőségű száraz borait. A Pajzos dűlőből származó édes borok üdék, frissek és zamatosak. A pohárba illatolva őszibarack és fehér virágok sora – bodza, kamilla, citrusos - mandarinos illat- és ízjegyek, valamint szép ásványosság kényezteti a borkedvelőket. Ezek a borok méltán legendásak: évtizedek múltán is megtartják gazdag, gyümölcsös aromavilágukat, nem veszítenek a gerincet adó savak frissességéből. A Tokaji Borvidéken készült borokat egyedi, ásványos karakter jellemzi. A szép savstruktúrájú borok tökéletesen illenek a nemzetközi és a magyar konyha ételeihez és kiválóan élvezhetők önmagukban is,akár egy délutáni beszélgetés kísérőjeként. A Pajzos termékcsaládban száraz, késői szüretelésű, szamorodni és aszú borok találhatók.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!